Sofie Dumont presenteert haar nieuwste boek ‘Op de groei 1- Lekker eten begint in de buik’ in Antwerpen


Chef Sofie Dumont stelde met trots haar nieuw boek ‘Op de groei 1- Lekker eten begint in de buik’ voor in restaurant Melkerij in het Nachtegalenpark in Antwerpen.

 

Tijdens haar zwangerschap merkte Sofie Dumont dat er teleurstellend weinig lekkere en gezonde voeding bestaat voor zwangere vrouwen, of in een later stadium voor baby's en kleuters. Dankzij haar uitgebreide culinaire kennis kon zij negen maanden lang smakelijk eten.

 

Nu wil ze in een reeks van drie boeken gepaste oplossingen bieden. Van zwangerschap, borstvoeding en papjes over de eerste vaste voeding tot samen kokkerellen, Sofie doorloopt alle etappes die jonge ouders doormaken, en biedt tips en tricks.

Sofie Dumont: “Toen ik zwanger was, wilde ik alleen maar het beste voor mezelf en mijn baby. Evenwichtig en gevarieerd eten stond voortaan hoog op de agenda. Ik streefde een gezonde en evenwichtige levensstijl na, dit betekent veel fruit, groenten, noten, zaden en tweemaal per week vis eten.


Als toekomstige mama had ik veel vragen over mezelf en mijn ongeboren kind, zeker wat voeding betreft. Daarom heb ik dit boek, het eerste uit een reeks van drie, geschreven. Het boek is een bundeling van mijn buikgevoel en ervaringen als zwangere vrouw. Ik wil met ‘Op de groei - 1.Lekker eten begint in de buik’ een leidraad geven voor toekomstige mama’s”, vertelde Sofie.

Sofie Dumont geeft je in ‘Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik’ een resem voedzame en zeer smakelijke alternatieven voor de grillige eetlust tijdens de zwangerschap. Voor elk trimester is er keuze uit soepen, snacks, sapjes, salades en volle maaltijden. Allemaal gerechten die je de voedingsstoffen geven die je lichaam en je ongeboren baby op dat moment nodig hebben.

In het boek staan recepten die Sofie voor haar dochter Grace heeft bereid. De papjes evolueren mee met het kind en maand na maand komen er nieuwe ingrediënten bij die de baby nodig heeft om zich te ontwikkelen en een echte alleseter te worden.


“Wanneer je je baby van alles laat proeven, krijg je later een dankbaar en gretig kind dat samen tafelen en koken weet te appreciëren. Voor je kind is dan gezonde voeding iets normaals en niet saai. En dat is goud waard”, aldus Chef Sofie Dumont.

In ‘Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik’ staan een pak recepten, vanaf het begin van de zwangerschap tot de baby 8 maanden oud is.


Ook de babyborrel is Sofie niet vergeten. Lekkere, feestelijke hapjes en drankjes zoals popcorn met rietsuiker en speculaas, gebakken banaan met gekaramelliseerde noten en pannenkoekjes van ei, banaan en amandel zijn enkele voorbeelden van recepten die je terug vindt in het boek.


Later verschijnen in deze reeks nog ‘Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk’, recepten en tips voor peuters tot 3 jaar en ‘Op de groei 3: Samen koken zorgt voor lekkerbekken’, voor kleuters van 3 tot 6 jaar en ouder.


ISBN: 9789022331835 - Hardcover - 208 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Manteau


Alle foto's vindt u terug op onze facebookpagina: