Film Recensie: Pelle de politiewagen rijdt weer uit - Rasmus Sivertsen


‘Pelle de politiewagen rijdt weer uit’ is de tweede animatiefilm over Pelle, de sympathieke politiewagen, voor kinderen vanaf 5 jaar.

 

Het verhaal begint wanneer de kroonprinses officieel het Arendspark komt openen.  Het Arendspark is een Nationaal Park waar vele dieren leven in de ongerepte natuur. De trots van het park is de Arendsrots, waar er zich op de top een arendsnest bevindt met een broedend vrouwtje.

 

 

In het park verblijven ook Britta en haar moeder. Die vangen dieren om op te zetten en te verkopen. De moeder slaagt erin om zelfs de arend vangen, die zal zeker veel geld kunnen opleveren. Dit gebeurt allemaal tegen de zin van Britta, die het helemaal niet leuk vindt dat haar moeder dieren vangt.

Het is Pelle, het schattigste en vriendelijkste politiewagentje van de stad, die opmerkt dat er steeds meer dieren uit het park verdwijnen. Hij start samen met zijn vriendin Dottie een onderzoek om de daders te vatten.

 

Naast het speurwerk moet hij ook het ei uitbroeden. Het belooft opnieuw een spannend avontuur te worden voor ons sympathieke politiewagentje...

 

‘Pelle de politiewagen rijdt weer uit’ is een knappe animatiefilm van de Noorse regisseur Rasmus Sivertsen. De film bevat een leuk verhaal waarbij kinderen iets van opsteken. Een zalige tekenfilm waar uw (klein)kinderen zeker van zullen genieten!

 

De Nederlandstalige versie van ‘Pelle de politiewagen rijdt weer uit’ komt vanaf 18 december 2013 in de bioscoop.

Klik hier voor meer info

 

ADVIES LEEFTIJD: vanaf 5 jaar

DUUR: 01:12 uur

GENRE: Animatiefilm

THEMA'S: Dieren & beestjes, Milieu & vervuiling, Natuur & landschappen, Reizen & avonturen

JAAR: 2012

LAND: Noorwegen

REGIE: Rasmus Sivertsen

INGESPROKEN STEMMEN: Ken Verdoodt, Marlies de Casparis- Somers, Tijl Dauwe, Ine Kuhr, Sanne-Samina Hanssen, Marjolijn Touw, Leo Richardson, Ilse La Monaca, Reinder van der Naalt, Chava voor in 't Holt, Nathalie Haneveld, Nine Meijer en Marjolein Alger.