Deze week in Siniscoop: o.a. Pippa, Rogue One: A Star Wars Story en AP van Ghost Rockers


Avant-première Ghost Rockers

 

Wanneer Jonas’ oma overlijdt, erft hij twee vreemde voorwerpen. De Ghost Rockers ontdekken al snel dat ze behoren tot een puzzel van vijf stuks, de ‘Vijf Elementen’ en nóg belangrijker: dat net die voorwerpen er volgens de legende voor zorgen dat ze contact hebben met de Freebirds.

Maar… er zijn kapers op de kust die de voorwerpen maar wat graag in hun bezit zouden krijgen om met de geesten van overledenen te kunnen praten.

Het is dan ook alle hens aan dek voor de Ghost Rockers, want als ze de elementen verliezen, verliezen ze ook het contact met de Freebirds… en dat zou wel eens het einde van de Ghost Rockers kunnen betekenen...


Zing de pannen van het dak met SING!

 

In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon (Matthew McConaughey). Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.

 

Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis (Seth MacFarlane) die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant (Tori Kelly) met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes (Reese Witherspoon); een jonge gangster-gorilla (Taron Egerton) die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken (Scarlett Johansson) die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

 

 


Rogue One: A Star Wars Story in 2D en 3D

 

Rogue One: A Star Wars Story vertelt het verhaal van een groep onwaarschijnlijke helden die samen de haast onmogelijke missie krijgen om de plannen voor de Death Star te stelen.

 

GENRE Actie, Avontuur, Fantasy, Science fiction

REGIE Gareth Edwards

CAST Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk


Pippa

 

Pippa (Nathalie Meskens) en Glenn (Tom Van Dyck) houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. Het loopt pas echt helemaal fout wanneer vrienden en familie zich met de zaak bemoeien.

 

En Pippa heeft een hoop fantasieën die ze wil uitproberen om meteen voor goed verlost te geraken van die vervelende Glenn..

 

DUUR 87 minuten

GENRE Drama, Komedie

REGIE Marc Punt

CAST Nathalie Meskens, Tom Van Dyck, Ella Leyers, Sven De Ridder, Bart De Pauw,...


Siniclub film van de week: The Salesman

Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. De vorige bewoonster van het appartement lijkt overhaast vertrokken. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken te hebben. Emad’s zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd, zal het leven van het jonge koppel dramatisch veranderen.

 

The Salesman werd in Cannes bekroond voor beste scenario en beste acteur (Shahab Hosseini) en won de publieksprijs op het World Cinema Amsterdam Festival. Regisseur Ashgar Farhadi komt na A Separation (Winnaar van Gouden Beer, Oscar en Golden Globe) en Le passé met een zowel ingetogen als spannend drama dat het hedendaagse Iran een spiegel voor houdt, en zich afvraagt wat wraak is.

 

DUUR 124 minuten

GENRE Drama

REGIE Asghar Farhadi

CAST Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadati

Voorstelling op 15, 18 & 20 december

 

Meer info en tickets op www.siniscoop.be