Amerikaanse auteur Ransom Riggs signeert in Antwerpen


Woensdag 28 november signeerde de internationale bestsellerauteur Ransom Riggs bij Standaard Boekhandel in de Huidevettersstraat in Antwerpen.


Ransom Rigg debuteerde met 'Miss Peregrine's home for peculiar children' dat in het Nederlands is uitgegeven onder de titel 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine' door Clavis Uitgeverij.
Het boek stond maanden in de New York Times bestsellerlijsten en is uitgeroepen door 'Amazon' tot beste young adult boek van het jaar. Het boek is reeds verschenen in meer dan 30 landen.

Ondanks de problemen met het openbaar vervoer in Antwerpen waren de fans afgezakt naar de Standaard Boekhandel. Ieder had wel zijn reden om het boek te kopen.
Vicky Depauw stond als allereerste in de rij, het was voor haar een unieke kans om de schrijver te ontmoeten en het boek te kopen. Zij was gefacineerd door de boektrailer die ze gezien had.
Vicky was enorm blij de Amerikaanse schrijver te ontmoeten.

Ransom Rigg is een schrijver maar is ook filmmaker. Hij begon enkele jaren geleden met het verzamelen van oude postkaarten en vintage snapshots. Hij kocht foto's op rommelmarkten, ruilbeurzen en antiek winkels. Zijn verzameling werd vlug een obsessie.

Ransom merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto's altijd foto's van kinderen waren. Hoe langer hoe meer raakte hij gefacineerd door foto's van mensen en vreemde uitziende kinderen. Stilaan begon hij zich af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter deze foto was. Ransom kon dit onmogelijk achterhalen omdat de foto's oud en anoniem waren. Toen kwam hij op het idee om bij de foto's een verhaal te verzinnen. Het verhaal heeft hij geschreven in tien maanden, wat redelijk vlug is.

'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine' is het verhaal van Jabob. Als kind had hij al een speciale band met zijn opa Abraham. Opa vertelde aan Jacob bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Abraham illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto's.

Jaren later komt Abraham op een gewelddaige manier aan zijn eind. Jacob, die inmiddels al 16 jaar is, reist naar een afgelegen eiland voor de kust van Wales. Daar vind hij de ruïne van het tehuis waar zijn opa gewoond heeft. Wanneer hij het huis verkent, blijkt dat de jeugdvrienden van Abraham meer dan bijzonder waren.
Misschien was er wel een goede reden om hen in afzondering op een eiland te laten wonen. En misschien leven ze nog steeds...

Wat volgt is afwisselend wonderbaarlijk, aandoenlijk en huiveringwekkend.

'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine' is een mysterieus en spannend boek over bijzondere gaven, vriendschap en verliefdheid. Het boek is geschikt voor een breed lezerspubliek, zowel voor young adults, volwassenen als voor liefhebbers van fantasy, sciencefiction en bijzondere verhalen.

Wie niet genoeg krijgt van het boek, geen nood! De auteur bevestigde ons dat er een vervolgverhaal aankomt.

ISBN: 9789044817171 - Gebonden - 383 blz. - Vanaf 15 jaar - Prijs: € 18,95 - Uitgeverij: Clavis Uitgeverij
Klik hier voor meer info

Klik op een foto om te vergroten