Recensie: Baked Louie's - alles wat in de oven past - Louie Van Niewenborgh


Louie Van Niewenborgh uit Aalst is met zijn 17 jaar het jongste baktalent van Vlaanderen. Hij wordt nu al de Oost-Vlaamse Jamie genoemd.

 

Louie kreeg zijn eerste speelgoedkeuken toen hij vier jaar oud was. Sindsdien experimenteert hij er op los en is verslaafd aan bakken. In 2010 start Louie met een blog 'Baked Louie's' waarop hij zijn recepten voor taartjes, koekjes, muffins en zelfbedachte recepten deelt. Zijn blog werd meteen een succes. Chef-kok Wim Ballieu ontdekte de blog en deelde die met zijn volgers. De blog werd genomineerd in de categorie Food van de Knack Weekend Blog Awards 2013 en behaalde de overwinning in de categorie Fresh Talent.

 

Louie zijn droom werd werkelijkheid toen hij in april 2013 de vraag kreeg van uitgeverij Davidsfonds om een bakboek te schrijven.

En hier staat de 17 jarige Louie nu met zijn eerste bakboek met als titel 'Baked Louie's- alles wat in de oven past'. In dit boek verzamelde Louie zijn leukste en lekkerste creaties, aangevuld met nieuwe recepten. In zijn bakboek staat smaak centraal en de recepten zijn voor iedereen haalbaar, zelfs voor de grootste keukenklunzen.

 

Hou je van iets hartigs of ben je een echte zoetekauw? Iedereen vindt inspiratie in dit boek, ook al heb je weinig tijd of geduld. Louie bedacht recepten voor in de microgolf waarmee je in enkele minuten tijd een heerlijke appelcrumble of een haverkoekje maakt.

In dit boek vind iedereen zijn gading. Van taarten, cakes, muffins tot zoete en hartige snacks en zelfs glutenvrije recepten: o.a. pindakaaskoekjes met jam en witte chocoladepasta met gekaramelliseerde bosbessen komen aan bod.

 

Maar vooraleer je aan de slag gaat geeft Louie handige informatie over de keukenhulpjes die zeker niet mogen ontbreken in jouw keuken en over de ingrediënten die hij gebruikt. Want niet elke soort melk, bloem of suiker is hetzelfde.

 

Na de vele gouden tips en tricks ben je klaar om de creaties van Louie te maken. Nu nog je keuze maken uit één van de 73 recepten uit de handige inhoudstafel en je kan aan de slag.

 

Bij elk recept staat alles duidelijk uitgelegd: van de benodigdheden, bereiding en als het nodig is geeft Louie nog extra tips en tricks. Probeer zeker de homemade Twix repen, de Aalsterse vlaai, de Oreopasta en de Devil's food cupcakes. En natuurlijk mag de hit op zijn blog niet ontbreken, namelijk de taart die Louie heeft gemaakt van de wereldbekende Oreokoekjes.

 

Met dit boek beleef je urenlang bakplezier met recepten die het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Achteraan het boek staat een alfabetisch register. Zeker het vermelden waard zijn de mooie foto's die bij elk recept staan.

 

Met 'Baked Louie's - alles wat in de oven past' tover je in een mum van tijd de lekkerste creaties op tafel. Vanaf nu is bakken kinderspel en je zal gegarandeerd scoren met het resultaat bij je huisgenoten, collega's of vrienden.

 

ISBN : 9789058269911 - Hardcover - 160 blz. - Prijs: 24,95€  - Uitgeverij Davidsfonds