Recensie: Boerke Bijbel - Pieter De Poortere


Boerke, het geesteskind van Pieter De Poortere, bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd met een heuse ‘Boerke Bijbel’.


Boerke is een eenzame loser die het keer op keer moet afleggen tegen zijn eigen lot. Meestal met gitzwart cynisme, soms wreed. Maar altijd met de nuchtere kijk van een landbouwer, met beide voeten stevig op de grond.


‘Boerke Bijbel’ bevat de eerste vijf delen met als extra een 12 pagina’s tellend schetsdossier. De avonturen van Boerke zijn dankzij de cynische humor enorm grappig en Pieter De Poortere slaagt er al sinds 1999 in om in een pagina een verhaal over de populairste landbouwer van het land te vertellen.


De illustraties spreken voor zich en de verhalen zijn intussen wereldwijd bekend. Zowel Frankrijk, Spanje, Hongarije, Finland en de VS zijn in de ban van Boerke.

‘Boerke Bijbel’ staat garant voor meer dan 230 bladzijden humor. De meesten zullen Boerke kennen uit Knack Focus en de stripalbums die in het verleden verschenen zijn.


Pieter De Poortere (1976) studeerde illustratie aan Sint-Lucas Gent. Hij begon in 2000 als freelance illustrator en publiceerde in verschillen- de bladen, waaronder Humo en Le Monde. Hij is vooral bekend van de strip Boerke die wekelijks in Focus Knack verschijnt.


ISBN: 9789462102194 - Hardcover - 248 blz. - Prijs: € 29,95 - Uitgeverij: Biloan