Recensie: Dames met Pit! - Edith Vervliet


Edith Vervliet gaat in het boek ‘Dames met Pit!’ in gesprek met twintig vrouwen. Voor haar boek selecteerde Edith twintig dynamische dames met een sterke persoonlijkheid uit diverse milieus zoals het zakenleven, de politiek, de media, het onderwijs en de overheid.

 

De auteur heeft het boek geschreven om jonge vrouwen aan te sporen in zichzelf te geloven. Het zijn eerlijke en openhartige gesprekken waarin de dames vrijuit praten over zowel hun professioneel als hun privéleven.

 

In ‘Dames met Pit!’ gaat Edith Vervliet in gesprek met Mieke Van Hecke, Kato Maes, Cathy Berx, Reinhilde Decleir, Christ’l Joris, Anne Chapelle, Tinneke Beeckman, Wivina Demeester, Michèle Sioen, Christine Van Broeckhoven, Indra Dewitte, Raymonda Verdyck, Catherine De Bolle, Lieve Declercq, Christine Conix, Ingrid Ceusters, Lutgart Van den Berghe, Caroline Copers, Maijke Seresta en Siname El Kaouakibi.

 

‘Dames met Pit!’ is een mooi boek waarin auteur Edith Vervliet op zoek gaat naar de boeiende leefwereld van de twintig dames. Over de dingen die hun bezighouden, door wie ze zich hebben laten inspireren, hun motivaties, doelstellingen en hoe ze zich organiseren. Want naast hun professionele carrière hebben de dames nog een gezin en dat vergt organisatietalent om alles in goede banen te leiden.

 

Enkele citaten uit het boek:

“Ik droom van een wereld die de moeite waard is om geleefd te worden” - Indra Dewitte

“Mijn levensmotto: Het geluk te zien in de ogen van de ander” - Wivina Demeester

“Als vrouwen iets doen, doen ze het meestal met volle overgave” - Ingrid Ceusters

“Vraag me niet wat je moet doen, maar vertel me wat je hebt gedaan” - Lieve Declercq

“Mijn levensmotto: Alles wat waard is gedaan te worden, is waard om slecht gedaan te worden” - Mieke Van Hecke

“Ik droom ervan dat de volgende generaties kunnen opgroeien in eenzelfde boeiende wereld als ik: vrede en een niveau van welvaart en welzijn die indrukwekkend zijn” - Christ’l Joris

 

ISBN: 9789028978904 - paperback - 272 blz. - Prijs: € 24,50 - Uitgeverij: Pelckmans - met foto’s van Artur Eranosian