Recensie: De jacht op Jozef Tentelaar - Stefan Boonen


Jozef Tentelaar woont samen met zijn vader Marcel in Koffiehuis Tentelaar, een klein, rijdend huisje dat dienst doet als woning én koffiehuis. Hoewel de mensen het huisje op vier wielen een merkwaardig ding vinden, is het voor vader en zoon Tentelaar de perfecte woonst.

 

Het verhaal begint wanneer er een raket op het plein in de stad staat. Het is de VLAD-1, een tien meter hoge raket. Wie een reis naar de maan wil maken met de VLAD-1 kan zich kandidaat stellen. De winnaar krijgt naast een reis naar de maan ook nog het bedrag van 50.000 euro er bovenop.

 

Marcel Tentelaar heeft geen interesse in een reis naar de maan, hij heeft het te druk met zijn koffiehuisje. Zijn zoon Jozef daarentegen zou zich graag kandidaat stellen, maar hij is nog minderjarig en mag niet meedoen.


Enkele dagen later maakt meneer Vlad de winnaar van ‘De Grote Wie Mag Er Naar De Maan-show’ bekend. Het is tot zijn eigen verbazing Marcel Tentelaar die als winnaar verkozen wordt. Dit terwijl hij zelfs geen formulier ingevuld heeft!

Stefan Boonen & Tom Schoonooghe
Stefan Boonen & Tom Schoonooghe

Marcel staat plots in de belangstelling en geniet van de roem. Hij poseert gewillig met zijn zoon in de raket voor de aanwezige fotografen. Maar wanneer iedereen naar huis is raakt Jozef, die nog in de raket zit,  per ongeluk twee schakelaars tegelijkertijd en vliegt hij met de raket in de lucht en belandt in de gevel van het stadhuis.

 

Alle inwoners zijn razend op vader en zoon Tentelaar Jozef en Marcel zien geen andere oplossing dan weg te vluchten. Ze proberen met hun Koffiehuis Tentelaar naar het dorpje Kraak te vluchten. Het wordt een bijzondere en gevaarlijke reis voor Jozef en Marcel vol avontuur en spanning...

 

‘De Jacht op Jozef Tentelaar’ is het nieuwste boek van jeugdauteur Stefan Boonen. Het boek bevat een uitstekend verhaal vol spanning, fantasie en vooral humor. De boeken van Stefan Boonen zijn steeds opnieuw een plezier om te lezen, ‘De Jacht op Jozef Tentelaar’ is daar geen uitzondering op.

In dit verhaal trekken vader en zoon Tentelaar van de grote stad naar een klein dorpje en komen onderweg figuren zoals Igor de Bijter, Brent Bressio, Suzy en Weetikveel tegen. Wil je weten wie die zonderlinge typetjes zijn en hoe het avontuur verder verloopt, moet je zeker ‘De Jacht op Jozef Tentelaar’ van Stefan Boonen lezen. Een absolute aanrader!

 

‘De Jacht op Jozef Tentelaar’  is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. De illustraties zijn ook in dit boek van de hand van Tom Schoonooghe.

 

ISBN: 9789022329863 - hardcover - 170 blz. - Prijs: € 17,99 - Uitgeverij: Manteau