Recensie: F.C. De Kampioenen 80 - De Kampioentjes en het Spookkasteel - Hec Leemans


Markske neemt Paulientje mee naar de zolder van Carmen om er oude filmpjes van Oscar te bekijken. Paulientje is daar niet zo blij mee, ze wil liever naar YouTube-filmpjes kijken op haar iPad.

 

Op zolder vindt Mark de film ‘Het Spookkasteel’. Een oude film van jaren geleden, van in de tijd wanneer de Kampioenen nog Kampioentjes waren.

 

Balthazar Boma, Xavier, Pascale, Carmen en Van de Sijpe zijn bij de scouts en gaan op kamp naar de Ardennen. Na een hilarische reis vol avonturen komen ze aan bij een kasteelruïne waar ze de nacht zullen doorbrengen op de binnenplaats van de ruïne.

 

‘s Nachts wordt Carmen wakker van het lawaai. Het zijn de kasteelspoken die hen komen vermoorden, althans toch volgens Carmen..

 

‘De Kampioentjes en het Spookkasteel’ is een spannend verhaal vol avontuur, verrassende wendingen en vooral humor. Want naast de kasteelspoken komen de vrienden nog in aanraking met Zombies die opstaan uit hun graf en komen ze na zoveel jaren te weten wie ‘De Kakelende Kaketoe’ is, een lid van de scouts dat toen al een echte foefelaar was...

 

ISBN: 9789002254987 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij