Recensie: De Kiekeboes 139 - Zonder Vuur- Merho


In ‘Zonder Vuur’ is Van de Kasseien zijn vrouw binnenkort jarig en omdat het vuur een beetje uit hun relatie is, vraagt hij aan Marcel Kiekeboe om voor een origineel cadeau voor zijn vrouw Chichi te zorgen. Iets waarmee Van de Kasseien zijn relatie nieuw leven kan inblazen.

Niet gemakkelijk voor Marcel, een cadeau vinden voor iemand die alles al heeft. Een diamanten halssnoer? Een elektrische gitaar? Een privéconcert in de tuin door de Wiener Philarmonika? Neen, het wordt uiteindelijk een ruimtereis, een geschenkje dat zo’n 200.000 dollar per persoon zal kosten voor de baas van Marcel.

 

Ondertussen krijgt Tomboy een goedbetaalde job aangeboden op de Quality Time, een luxe cruiseschip voor een exclusief cliënteel. Jens, de ex van Fanny, is nog steeds stapelverliefd op Tomboy en volgt haar overal.

Wanneer hij verneemt dat ze op een cruiseschip gaat werken, vertrouwt hij het zaakje niet. Samen met Fanny gaat hij op onderzoek uit. De twee raken aan boord van het luxeschip en vallen van de ene verbazing in de andere…

 

Album 139 ‘Zonder Vuur’ van de Kiekeboes is opnieuw een verhaal vol spanning, avontuur, verrassingen en vooral humor, zoals we dat gewoon zijn van Merho. Het verhaal bestaat uit diverse puzzelstukjes die op het einde mooi in elkaar passen.

 

Bewonderenswaardig waar Merho steeds opnieuw de inspiratie haalt om telkens weer met een origineel verhaal uit te pakken. Knap werk!

 

ISBN: 9789002251306 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij