Recensie: De Onmogelijke Opdracht van Bakkerij Bliss - Kathryn Littlewood


Het derde en laatste deel van de Bakkerij Bliss trilogie ligt in de winkelrekken met als titel 'De onmogelijke opdracht van bakkerij Bliss'.

 

In het tweede deel 'De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss' kon je lezen dat  Roos (Rozemarijn) Bliss haar boosaardige tante en beroemde tv-kok Lilian Le Fay had verslagen op het Gala des Grands Gâteaux in Frankrijk. Hiermee werd Roos Bliss met haar twaalf jaar de jongste winnaar ooit van deze befaamde bakwedstrijd.

 

Nu Roos verkozen is tot de beste bakker ter wereld zijn al haar dromen uitgekomen. Ze heeft haar dorp Rampenburg gered en het magische kookboek is terug in het bezit van de familie Bliss.

 

Het nadeel is dat ze geen moment rust meer kent, want overal liggen er fotografen op de loer. Ze wenst dat haar leven weer als vroeger wordt en als het aan haar lag was het bakken voorgoed afgelopen voor haar.

 

Als de regering besluit om de bakkerij van de familie Bliss te sluiten is iedereen in het dorp sip. De bewoners hebben het gebak nodig om goed te kunnen functioneren. De familie Bliss besluit om het dorp te helpen en delen hun gebakjes gratis uit.

 

Als Roos de gebakjes met haar fiets aan de inwoners van Rampenburg bezorgt, wordt ze ontvoerd door iemand van Meestes Koek en Cake bv. Meneer Boter, de directeur van Meestes koek en cake bv., wil dat Roos vijf van hun meest verkochte producten perfectioneert. Hiervoor krijgt ze vijf dagen de tijd.

 

Roos gaat direct aan de slag, want hoe vlugger ze opdracht volbracht heeft, hoe vlugger ze naar huis kan. Ze wordt bijgestaan door de topbakkers van Meestes Koek en Cake. Maar dan komt Roos erachter dat de koekjes niet veilig zijn en dat meneer Boter, samen met het Internationaal Genootschap van de deegroller, grootse plannen heeft.

 

Ze willen met hun onweerstaanbare gebakjes de hele wereld veranderen in geobsedeerde zombies. Roos wil niet aan deze boosaardige plannen meewerken. Wanneer ook haar ouders en grootvader gegijzeld worden, heeft ze geen keuze.

 

Roos bedenkt een manier om meneer Boter te verslaan en om de gebakjes onschadelijk te maken. Gelukkig kan Roos op hulp rekenen van Per, de pratende kat, de muzikale muis Jacques en haar twee prettig gestoorde broertjes Dille en Tym. Maar zal ze in haar opzet slagen?

 

Dit kan je allemaal lezen in  het laatste deel van de familie Bliss trilogie 'De onmogelijke opdracht van bakkerij Bliss'.

 

De Bakkerij Bliss trilogie is geschreven door auteur Kathryn Littlewood. Kathryn woont in New York en werkt vaak in Los Angeles. Ze is een duizendpoot, want naast schrijfster is ze actrice, comédienne en levensgenieter pur sang. Met de familie Bliss maakte Kathryn haar debuut als schrijfster.

 

Littlewoods heeft een voorkeur voor jeugdromans en kan oprecht genieten van chocoladebroodjes. Misschien is dit de reden waarom ze de Bliss trilogie geschreven heeft. Het gaat namelijk over magische lekkere gebakjes en  chocolade.

 

De familie Bliss serie is een prachtige reeks met veel magie en humor en is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar, maar volwassenen zullen er evenveel plezier aan beleven.   

Voor allen die houden van magie, toverkunsten en koekjes, is deze serie een echte aanrader. Wedden dat je de drang naar gebakjes niet kan weerstaan? Ideaal leesvoer om de vakantie mee te starten.

 

Vorige delen van deze trilogie :

 

  • Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss

  • De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss


ISBN : 978 9077 3303 19 - Hardcover -  Prijs: € 15,99 - 302 blz. - Uitgeverij : Van Holkema & Warendorf