Recensie: De Schilder - Nora Roberts


Lila Emerson is schrijfster voor de kost. Ze leidt een goed leven,  er is niets wat haar bindt, heeft geen relatie en voor het avontuur is ze ook professioneel huizenoppasser. Omdat ze van de ene opdracht naar de andere gaat heeft ze geen eigen huis of vaste verblijfplaats. Als ze toch eens geen huis moet oppassen, logeert ze bij haar beste vriendin Julie.

 

Lila is gefascineerd door mensen en geïnteresseerd in wat ze doen. Overal waar ze gaat huizen oppassen neemt ze haar verrekijker mee om mensen te observeren. Ze vindt het leuk om er een verhaal over te verzinnen.

 

Nu past Lila drie weken op het huis van de Kilderbrands en ze heeft het erg naar haar zin. Op een avond, wanneer ze de buren begluurt met haar verrekijker, ziet ze een vrouw door het raam vallen met de dood tot gevolg. In paniek belt ze naar de politie. De vrouw blijkt niet het enige slachtoffer te zijn. Haar vriend Olivier Archer is ook dood.

 

Voor de politie is deze zaak duidelijk: een moord en een zelfmoord.

Toevallig komt Lila op het politiebureau in contact met de broer van Olivier, Ashton Archer. Ashton is een kunstschilder komt uit een rijke en ingewikkelde familie.

Hij gelooft niet dat zijn broer iemand vermoord heeft. En zelfmoord plegen ligt al helemaal niet in zijn aard.

 

Omdat Lila alles gezien heeft, is zij de enige die hem kan helpen om achter de waarheid te komen. Hij vraagt haar of hij haar appartement kan bezoeken en is onmiddellijk onder de indruk van Lila's charmes. Ashton is vastberaden om de moordenaar van zijn broer te vinden en Lila stelt voor hem te helpen.

 

Wanneer blijkt dat zijn broer vermoord is omwille van een kostbaar kunstwerk is ook hun leven in gevaar. Er is een huurmoordenaar in het spel die er niet voor terugdeinst om nog meer moorden te plegen om dit kunstwerk in handen te krijgen. Ashton en Lila zijn niet bang en doen er alles aan om de huurmoordenaar te ontmaskeren. Dit brengt hen van de penthouses van Manhattan naar de grandioze Italiaanse villa's. Ze komen terecht in een onbekende wereld waarin kunst niet alleen wordt verhandeld maar ook wordt vergokt en geroofd. Een wereld waar een mensenleven niets waard is..'De schilder' is geschreven door auteur Nora Roberts. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland. Ze is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. In totaal werden er wereldwijd meer dan 400 miljoen van haar boeken verkocht. Een groot aantal kwam zelfs meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerslijst.

De originele titel van dit boek is 'The Collector' en is naar het Nederlands vertaald door Karien Gommers.

 

Geniet van een boeiend verhaal over liefde, verlangen, familie en kunst. Ook al gebeuren er moorden, het gaat er niet bloederig aan toe. De personages zijn zoals in alle Nora Roberts boeken prachtig beschreven. Door hun sympathieke uitstraling veroveren ze bij de lezer meteen een plaats in hun hart.  

 

'De Schilder' staat nu al in de top 5 bij de boekhandel. Nu de vakantie in aantocht is, mag dit boek zeker niet ontbreken in je reiskoffer!


ISBN: 9789022569504 - Paperback - 432 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Boekerij