Recensie: De Uitverkoren Wereld - Gerbrand Muler


Mark loopt op weg naar huis door de regen. Hij is de weg kwijtgeraakt en hoe dat is kunnen gebeuren, weet hij zelf niet.

 

De jongeman komt aan bij een houten gebouwtje waar hij de nacht mag doorbrengen. ‘s Anderendaags zet hij zijn zoektocht verder. Hij begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is. Het lijkt erop dat de wereld veranderd is en hij twijfelt of hij nog wel in Amsterdam ronddwaalt.

 

Dankzij Hein, een man die hij op straat tegen komt, komt Mark terecht bij een vrouw. Zij wil hem onderdak verlenen. Wat later vindt hij een job in een fabriek waar hij Tom leert kennen.

De twee worden al snel vrienden en Mark kijkt op naar Tom, die hem steeds weer goedgezind maakt.

 

Dan is er nog de vrouw van zijn chef. Zij wil dat Mark elke middag langskomt bij haar thuis. Wat is ze met Mark van plan? En wanneer op een dag Tom niet meer komt werken, voelt Mark zich onzeker. Waar is Mark naar toe? Waarom heeft hij niet gezegd waar hij naartoe is?

 

‘De Uitverkoren Wereld’ is een goed boek met een spannend en raadselachtig verhaal van de Nederlandse auteur Gerbrand Muller. De schrijver beschrijft het verhaal heel levendig, het is alsof je zelf het verhaal meemaakt. Het is surrealistisch verhaal over onze maatschappij, een boek dat vlot leest en zeker de moeite waard is om aan te schaffen.

 

ISBN: 9789077414392 - Paperback - 215 blz. - Uitgeverij: De Sneeuwstorm.