Recensie: De Wolf van Wall Street - Jordan Belfort


Nu de film ‘The Wolf of Wall Street’ van regisseur Martin Scorsese in de zalen loopt  is het gelijknamige boek van Jordan Belfort  uit 2008 opnieuw uitgebracht.

 

‘De Wolf van Wall Street’ bevat de biografie van Jordan Belfort, een van de meest frauduleuze beursmakelaars uit de geschiedenis, en is in het Nederlands uitgebracht door Uitgeverij Q.

 

Jordan Belfort vertelt in dit boek zijn hele verhaal. Hij begon onderaan de ladder bij L.F. Rothschild in 1987 als connector en al snel richtte hij met Stratton Oakmont zijn eigen effectenkantoor op. Belfort verdiende dankzij de goedgelovigheid van vele kleine beleggers miljoenen dollars.

 

Jordan Belfort vertelt in het boek welke onwaarschijnlijke verhalen hij meemaakte, al dan niet onder invloed van drank en/of drugs. Jordan verdient miljoenen dollars en laat dit graag zien aan de buitenwereld. Hij koopt de duurste spullen, geeft voor zijn personeel decadente feesten en spendeert enorm veel geld aan drugs en prostituees. Want geld, drugs en hoeren, daar draait het leven van Jordan Belfort rond.

 

Maar ook voor deze effectenmakelaar duren mooie liedjes niet lang. Hij wordt door de FBI opgepakt en veroordeeld wegens een grootschalige verzekeringsfraude die hem meer dan 200 miljoen dollar opleverde. Belfort  wordt opgepakt en gaat de gevangenis is. Na slechts 22 maanden is Belfort opnieuw een vrij man. Hij betert zijn leven, de voormalige fraudeur wordt businessconsulant, geeft managementtrainingen en schrijft artikels in o.a The Wall Street Journal en The New York Times.

 

‘The Wolf van Wall Street’ bevat een ongelofelijk verhaal dat leest als een trein. Jordan Belfort legt gedetailleerd uit hoe hij te werk ging, hoe hij miljonair werd en verslaafd werd aan geld, drugs en vrouwen. Een openhartig verhaal van iemand waarvoor de sky helemaal niet de limit was.

 

Jordan heeft dit boek geschreven om aan iedereen te vertellen wie hij in werkelijkheid is, en vooral wie hij niet is. Zijn levensverhaal is er voor iedereen, vooral zij die denken dat het aantrekkelijk is om bekend te staan als de Wolf van Wall Street. Ook schaamt hij zich voor zijn kinderen dat de goede huisvader die hij nu is, ooit een verachtelijk mens was.

 

‘De Wolf van Wall Street’ is een lijvig boek, 526 bladzijden, dat veel verder gaat dan de film. Het boek is ondertussen verschenen in veertig landen en is overal een bestseller. Wat ons betreft: zeker aan te raden!


ISBN: 978 90 214 5076 6 - Paperback - 526 blz. - Prijs: € 19,95 - Vertaald door Jan Willem Reitsma en Jevgenia Lodewijks - Uitgeverij: Q