Recensie: Dit was Brasil 14 - Raf Willems


Bij uitgeverij Lannoo is er het boek ‘Dit was Brasil 14’ van Raf Willems verschenen. Het boek biedt een terugblik op het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië. 

 

‘Dit was Brasil 14’  is een overzichtelijk en volledig boek met alle hoogtepunten van de voorbije wereldbeker. Het geeft een overzicht van de belangrijkste groepsfasewedstrijden en alle achtste-, kwart- en halve finales tot en met de finale tussen Duitsland en Argentinië.

 

Alle wedstrijdgegevens vindt u terug en ex-voetballer/coach en huidig tv-analist Jan Boskamp zorgt voor de commentaar. Hij geeft zijn mening: ongezouten, recht voor de raap maar altijd eerlijk, zoals we hem kennen.

Ook geeft Jan zijn eigen wereldbekerelftal waarin hij een plaatsje voor Rode Duivel Jan Vertongen heeft voorzien. De twee spelers die het meeste indruk gemaakt hebben op Boskamp zijn Toni Kroos en James Rodriguez.

 

‘Dit was Brasil 14’  blikt terug op de legendarische 1-7 winst van Duitsland tegen gastland Brazilië, de 1-5 nederlaag van Spanje tegen Nederland, de prachtige wedstrijd tussen België en de Verenigde Staten en vele andere mooie wedstrijden die het tornooi ons gaf.

 

Speciale aandacht gaat uit naar De Rode Duivels, die er na een afwezigheid van 12 jaar opnieuw bij waren. Ook wordt er aandacht geschonken aan de prestaties van Nederland. Zij behaalden op dit WK de derde plaats.

 

Als afsluiter staan er in ‘Dit was Brasil 14’ prachtige kleurenfoto’s zoals de legendarische goal van van Persie, Neymar die de hemel dankt, de Mannschaft met de wereldbeker en de ontgoocheling bij de Brazilianen na de beschamende 1-7.

 

‘Dit was Brasil 14’ is een boek voor allevoetballiefhebbers. Een laatste terugblik aan een mooi WK, geschreven door auteur Raf Willems, die in het verleden al diverse sportboeken geschreven heeft.ISBN: 9789401418577 - Paperback - 200 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo