Recensie: Drakentanden doen geen pijn - Inge Misschaert


De negenjarige Felix Bloem heeft vijf zussen en een kat Snuf. Zijn grootmoeder, oma Paradijs, woont naast hen in een huisje. De papa van Felix is bakker en hoopt dat zijn zoon later ook bakker zal worden. Maar dat is onmogelijk, want Felix is geen mensenkind maar een draak. Tenminste dat denkt hij toch..

 

Felix heeft veel fantasie en bestudeert alle draken die zich in hun huis en in de tuin bevinden en schrijft alles keurig op in een boekje.

 

Felix is de enige die merkt dat er allerhande draken ronddwalen. Want draken kunnen alleen draken zien. De jongen wil zijn familie beschermen tegen de draken en gaat op missie. Hij wil de draken verslaan en verjagen. Want wie draken wil vangen moet slim en sluw zijn. Felix heeft één groot voordeel: hij is zelf een draak.

Wil je weten wat er allemaal gebeurd? Dan moet je zeker het boek 'Drakentanden doen geen pijn' van auteur Inge Misschaert lezen.

 

'Drakentanden doen geen pijn' is een leuk en grappig verhaal over een jongetje die opgroeit in een warm nest en veel fantasie heeft. Het verhaal is geschikt voor jongens en meisjes vanaf acht jaar en zorgt voor leuke leesuurtjes.

De mooie en grappige tekeningen zijn gemaakt door Richard Verschraagen.

 

Heb je net als Felix ook al eens een draak ontmoet? Achteraan in het boek kan je de draken die je hebt gezien of die je te slim bent afgeweest noteren. Zo kan je je eigen drakenavontuur schrijven!

 

Inge Misschaert (1974) werd geboren in Brugge. Haar jeugd bracht ze door in Kortrijk. Toen Inge acht jaar was ontdekte ze de bibliotheek en ging voor haar een andere wereld open. Ze verslond boek na boek. En toen is ze ook verhalen beginnen schrijven.

 

Op haar achttiende ging ze literatuur studeren aan de universiteiten van Kortrijk en Leuven. Inge heeft een aantal Vlaamse Filmpjes geschreven, waarvan er drie gepubliceerd werden. In 2006 werd haar droom werkelijkheid. Bij uitgeverij De Eenhoorn verscheen haar eerste jeugdboek 'Bioboy'. Ze won ook twee maal de John Flandersprijs.

 

Andere titels van boeken die bij Uitgeverij De Eenhoorn verschenen zijn van Inge zijn o.a. 'De Vlieger', 'Balthazar, de eenzaamste ezel ooit', 'Het Grote Sinterklaasboek','De Pompoenmoorden','Vier plus vier is acht' en 'Teun en Keun'.

 

Richard Verschraagen groeide op in Utrecht en woont in Kattendijke (NL). Hij gaf vele jaren les op een basisschool. Daarna volgde hij de opleiding Toegepaste grafiek en ging aan de slag als illustrator. Zijn eerste illustraties zijn te bewonderen in 'Kwam dat zien, kwam dat zien' van Ted van Lieshout.

 

ISBN:9789058389428 - Prijs: 14,50€ - 96 blz. - Uitgeverij: De Eenhoorn