Recensie: F.C. De Kampioenen ~ De Wereldkampioenen Special - Hec Leemans


Het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië start voor onze Rode Duivels op 17 juni met de wedstrijd tegen Algerije. Ook onze vrienden van F.C De Kampioenen zijn in de ban van het WK en kijken uit naar de wedstrijden van onze nationale ploeg.

Er is ook goed nieuws voor de lezers, want ter gelegenheid van het komende WK is er bij F.C. De Kampioenen ‘De Wereldkampioenen Special’ verschenen.

 

Een dubbeldik album met drie strips:, ‘De Wereldkampioenen’,  ‘De Kampioenen maken ambras’ en ‘De pil van Pol’.

 

Daarnaast staan er maar liefst 22 bladzijden spelletjes in deze Special.

 

Speel de grote FIFA Wereldbeker quiz, zoek de favoriete Rode Duivel van Boma, Pol, Markske en de anderen, vind de 32 deelnemende landen in de enige, echte WK 2014 Woordzoeker of maak je eigen spandoek!

 

Als extra vind je gratis het WK speelschema. Elke wedstrijd van het Wereldkampioenschap in Brazilië vind je hier op terug. Hang het speelschema op in je kamer en mis geen enkele match!

 

De Wereldkampioenen

Markske wordt door de voetbalbond uitgenodigd om in te vallen bij de Rode Duivels tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Japan! Boma beslist dan om iedereen een reis naar Japan te betalen. Iedereen, behalve de vrouwen van de Kampioenen. Die zijn boos om zoveel discriminatie en besluiten samen op vakantie te vertrekken naar de Dominicaanse Republiek. In Japan gebeurt het onvoorstelbare: Markske wordt ontvoerd door de Yakuza, de Japanse maffia. Met de hulp van inspecteur Akiko Takamotto zullen de Kampioenen proberen hem terug te vinden. Intussen wordt het vliegtuig waarmee de vrouwen onderweg zijn, gekaapt…

 

De Kampioenen maken ambras

Het komt in het café tot een hoogoplopende ruzie tussen voorzitter Boma en Pol De Tremmerie, de trainer van de Kampioenen. De aanleiding is de zoveelste minderwaardige ploeg waartegen de Kampioenen moeten spelen. Pol is het beu.

In de loop van de ruzie worden pijnlijke herinneringen opgehaald aan alle bizarre ploegen die op de veld van de Kampioenen de revue gepasseerd zijn... Bieke vindt dat er ook positieve dingen te zeggen zijn over de ploeg. Maar daar is niet iedereen het mee eens... En dan is er nog Boma, die dreigt ermee de ploeg op te doeken en met een wielerploeg te beginnen.

 

De pil van Pol

De Kampioenen spelen zo slecht, dat Pol er wanhopig van wordt. Hij vraagt de scheikundeleraar om een pil te ontwikkelen voor meer fut en energie. De pil van Pol valt echter in de verkeerde handen en maakt onschuldige slachtoffers…

 

ISBN: 9789002255984 - 120 blz. - Prijs: € 9,99 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij