Recensie: Gevallen Engel - Daniel Silva


Nadat vorige maand ‘Portret van een Spion’ (lees de recensie HIER) verscheen, ligt er met ‘Gevallen Engel’ van de Amerikaanse bestsellerauteur Daniel Silva opnieuw een fantastische triller in de boekenwinkel met restaurateur en voormalig spion Gabriel Allon in de hoofdrol.

 

‘The Fallen Angel’ is in 2012 in Amerika verschenen en is het twaalfde boek uit de Gabriel Allon-reeks en won in 2013 de Barney Award voor de beste thriller.  

Het boek is door Nellie Keukelaar-van Rijsbergen naar het Nederlands vertaald en uitgebracht door Uitgeverij Boekerij.

 

Het verhaal

Gabriel Allon verblijft in het Vaticaan. Hij restaureert er ‘De graflegging van Christus’, het bekendste werk van de 16e-eeuwse kunstenaar Caravaggio. Allon werkt in alle rust  aan de herstelling tot hij van Monseigneur Luigi Donati, de privésecretaris van paus Paulus VII, verneemt dat er een vrouw in de Sint-Pietersbasiliek gevonden is.

 

Het gaat om Claudia Andreatti, een medewerker van het Vaticaan Museum. De vrouw lijkt zelfmoord gepleegd te hebben. Hoewel de politie er zeker van is dat het zelfmoord is, heeft Allon daar zijn twijfels over. Hij vermoedt dat Andreatti niet zelf gesprongen heeft, maar geduwd werd.

 

Monseigneur Donati vraagt aan Gabriel om de waarheid te achterhalen. Gabriel Allon moet zijn onderzoek in alle discretie voeren, het Vaticaan wil niet dat er een schandaal ontstaat binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

 

Het wordt voor Allon een onderzoek waarin hij terecht komt in een wereld vol corruptie, spionnen, dieven, kunstkenners en archeologen. Een onderzoek dat hem leidt tot in Jeruzalem…

 

‘Gevallen Engel’ is een goed geschreven thriller van Daniel Silva. Een boek vol mysterie, spanning en sensatie zoals we dat gewoon zijn van deze Amerikaanse auteur. Silva weet steeds opnieuw de spanning zodanig op te bouwen in zijn boeken, dat het lezen ervan verslavend werkt.

 

‘Gevallen Engel’ staat opnieuw garant voor 351 bladzijden leesplezier met meester-spion Gabriel Allon in de hoofdrol. Ook in dit boek neemt Daniel Silva de lezer mee in de wereld van terreur, moord en spionage. Een aanrader!


ISBN: 9789022565834 - Paperback - 351 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Boekerij