Recensie: Jommeke 268 - Prins Carnaval


Het is bijna carnaval in Zonnedorp. Het plaatselijke carnavalcomité ‘Zot zijn doet niet zeer’ zit met de handen in het haar, er is namelijk geen kandidaat Prins Carnaval voor het komende carnavalsjaar.

 

De voorzitter gaat eens langs bij Teofiel, maar die ziet het helemaal niet zitten om in een belachelijk kostuum rond te lopen.  

 

Flip, de papegaai, vindt zichzelf een geschikte kandidaat. Hij kan goed organiseren en heeft van zichzelf al een kostuum met pluimen. Flip wordt uitgelachen door zijn vrienden, maar zet toch door.

 

Het nieuws van de nieuwe Prins Carnaval komt aan de oren van de schurk Anatool. Prins Carnaval zou wel iets voor hem zijn. Want dan word je één dag de burgemeester van Zonnedorp en kan hij de stadskas buit maken.

 

Anatool gaat de strijd met Flip aan voor de titel van Prins Carnaval. Het feestcomité organiseert een wedstrijd om uit te maken wie de uitverkorene zal worden…

 

Album nummer 268 ‘Prins Carnaval’ van Jommeke is helemaal in de sfeer van carnaval. Naast Jommeke en zijn vrienden is het in dit album een prettig weerzien mat o.a Kwak en Boemel, Odilon en Elodie, boer Snor, de Begijntjes, professor Gobelijn en...Anatool.

 

‘Prins Carnaval’ is een stripverhaal vol spanning, avontuur, humor en met Flip in de rol van zijn leven.

 

ISBN: 9789462100916 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,50 - Uitgeverij: Ballon Media