Recensie: Mooie Navels 6 ~ Een Bloedhete Zomer - Delaf & Dubuc


Een Bloedhete Zomer’ is alweer het zesde deel van de stripreeks ‘Mooie Navels’ van het creatieve duo Delaf & Dubuc.

 

Wat vooraf ging.... Karin heeft haar vriend Dan gedumpt en is nu een koppel met Albin, de zanger van de groep Albin en de Albino’s. Vicky en Jenny, de vriendinnen van Karin, vertrouwen Albin niet en ontdekken dat hij een gevaarlijk individu is die er ooit van beschuldigd werd 19 klasgenoten levend te hebben laten verbranden.

Maar de liefde maakt blind en Karin gelooft niks van de beschuldigingen en wil haar vriendinnen nooit meer zien.

 

Het verhaal gaat verder met ‘Een Bloedhete Zomer’. Het is zomer en Vicky kijkt naar de vakantie uit: zalig niks doen, de nieuwe buurjongen James versieren en ze is eindelijk verlost van dat ellendig taalkamp. Murphy, een jongen uit haar klas, heeft een heel jaar haar taken Engels gemaakt en nu hoeft ze haar vakantie niet op te offeren voor het zomerkamp Engels. Tot Murphy alles verraadt aan haar ouders..

 

Dat is goed nieuws voor haar zus Rebecca, die ziet de nieuwe buurjongen ook zitten en doet er alles aan om James voor haar te winnen. Op kamp is het een ramp voor Vicky, het enige meisje van haar leeftijd is Megane, de zus van James en een onuitstaanbare bitch..

 

Dan is er nog Jenny, die probeert de leden van Albin en de Albino’s te overtuigen dat er een seriemoordenaar is die ‘s nachts rondloopt en zij weet wie dat is…

 

‘Mooie Navels - Een Bloedhete Zomer’ is een knap stripalbum vol avontuur, spanning, humor  en romantiek. Het is een verhaal dat blijft boeien met steeds verrassende wendingen. Of alles nog op zijn pootjes terecht komt, ontdek je in dit stripalbum van het koppel  Delaf en  Dubuc.

 

‘Mooie Navels - Een Bloedhete Zomer’ is een stripalbum dat zeker aan te raden is!

 

ISBN : 9789031432745 - 50 blz. - Prijs: €  6,95 - Uitgeverij: Dupuis