Recensie: Nero ~ De Premières van Petoetje en Petatje - Marc Sleen


Standaard Uitgeverij brengt met ‘De Premières’ een exclusieve reeks van negen Nero-albums op de markt. In deze reeks maakt telkens een van de hoofdfiguren zijn of haar opwachting.

 

 Speciaal voor deze unieke reeks zijn de verhalen voor het eerst in kleur verkrijgbaar. ‘De Premières’ zijn een mooie en unieke reeks dat elke Nero-fan zeker zal bekoren!

 

Met ‘De Première van Petoetje’ en ‘De Première van Petatje’ zijn de twee eerste titels uit de reeks verschenen.

 

De Première van Petoetje: MOEA PAPOEA

 

Nero is onderweg per schip van India naar België wanneer hij de Amerikaanse atoomgeleerde, Dr. Sweinenburg ontmoet. Die is geïnteresseerd in de magische hoed van Nero. Sweinenburg vraagt aanNero of hij ook een atoombom uit de hoed kan halen.

 

De goedgelovige Nero haalt een atoombom uit de hoed maar Dr.Deinenburg laat deze vallen en het schip explodeert. De twee worden door een Russische duikboot opgepikt. Maar Dr Sweinenburg blijkt een gevaarlijke man te zijn die voor de Sovjet-Unie werkt. Hij moet geheime atoomplannen naar Rusland brengen.

 

Maar door het toeval komen die plannen in het bezit van Nero. Nero ontdekt de plannen en probeert te ontsnappen. Onze stripheld koopt zelfs een piloot om om over het ijzeren gordijn te vliegen, maar wordt toch beschoten door de anderen.

 

Nero besluit uit het vliegtuig te springen en komt op het schip terecht waar hij Jan Spier, Madam Pheip en Detective Van Zwam aan boord vindt. Nero laat de atoomplannen zien en vertelt hen dat de Sovjet-Unie van plan is om België een atoomkracht te maken…

 

De titel van de strip ‘Moea-Papoea’ verwijst naar een eiland in de Stille Zuidzee waar het stamhoofd, Papa Papoea, het bezoek krijgt van de Amerikanen. Die willen niet alleen wapens, maar ook de frisdrank Pola Pola (een duidelijke verwijzing naar Coca Cola) leveren aan het primitieve volk.

 

De zoon van Papa Papoea, Petoetje, zal de eerste belangrijke 'kinderfiguur' in de Nero-reeks worden.

 

ISBN: 9789002256684 - Gebrocheerd met flappen - kleur - 64 blz - Prijs:  € 9,99 - uitgeverij: Standaard Uitgeverij


De Première van Petatje: DE RING VAN PETATJE

 

In ‘De Première van Petatje’ maakt Petoetje toevallig kennis met Petatje. Het meisje heeft veel verdriet want haar ouders zijn net overleden. Petoetje troost haar en ze vertelt hem dat ze nu samenwoont met tante Eusebie en Victor de butler. Ook vertelt Petatje dat ze de volledige erfenis zal krijgen van haar ouders omdat ze de bezitster is van de zilveren ring met de initialen P.P.

 

Maar dat is buiten haar tante en de butler gerekend. Zij zijn er op uit om de zilveren ring te bemachtigen en zo de hele erfenis (14 huizen en 14 miljoen frank!) op te strijken. De twee doen er alles aan om de ring van Petatje te bemachtigen. Zo probeert onder andere een boef  haar te overvallen, tante Eusebie laat haar met een motor met doorgeknipte remen rijden en Victor de butler neemt Petatje mee naar Zwitserland om haar te laten verongelukken…

 

Petoetje schakelt de hulp in van Nero om zijn nieuw vriendinnetje te redden. Dit is de start van een spannend en boeiend avontuur waarin we verder nog kennis maken met de muze van Nero, het gevleugelde paard Pegasus, Neptunus, een zeemeerman en de octopus Hippoliep de Poliep.

 

ISBN: 9789002256691 - Gebrocheerd met flappen - kleur - 64 blz - Prijs:  € 9,99 - uitgeverij: Standaard Uitgeverij