Recensie: Op Zoek Naar De Tijdvogel ~ 4. Ridder Bolster - Le Tendre & Loisel


‘Op zoek naar de tijdvogel’ van de Franse scenarist Serge Le Tendre en tekenaar Régis Loisel is een stripreeks die behoord tot de bekendste fantasyklassiekers uit de jaren tachtig en vertelt de verhalen van Mara, Bolster, Hermelijn en Donselaar.

 

Goed nieuws voor de fans van deze bekende stripreeks, na vier jaar is er eindelijk het vierde album in de tweede cyclus van 'Op zoek naar de Tijdvogel' verschenen.

 

Het verhaal gaat verder. Bolster heeft zijn opleiding achter de rug en omdat de Jager hem niks meer kan leren wordt hij de wijde wereld ingestuurd als ridder Bolster. Nu hij ridder is ziet Bolster zijn kans schoon om het hart van prinses Mara te veroveren.

 

Maar er is nog steeds de strijd tegen de leden van de sekte van de Orde van het Teken die de komst van de god Ramor voorbereiden. Daarvoor gebruiken ze alle middelen.

 

Bolster krijgt het aan de stok met een aantal aanhangers van de sekte, maar wat er nadien gebeurt is nog veel erger...

 

‘Op Zoek Naar De Tijdvogel - Ridder Bolster’ is opnieuw een pracht van een album van Le Tendre en Loisel. In deel 4 van de tweede cyclus is Bolster een ruwe man met een zacht hartje, die eindelijk ridder geworden is.

 

Deel 4 is opnieuw een stripverhaal vol actie, geweld maar ook met romantiek en vriendschap. Het scenario is zo opgebouwd dat het nog steeds een lust is voor de fans om meer te weten te komen over dit fantasy verhaal.

 

Zeker het vermelden waard zijn de prachtige tekeningen, die stuk voor stuk pareltjes zijn en perfect de sfeer weten weer te geven. 

 

ISBN: 9789085583493 - softcover - 64blz. - Prijs: € 9,50 - Uitgeverij: Dargaud