Recensie: Op zoek naar het onmogelijke - Jennifer Probst


 

Het tweede deel van de Op zoek naar de ware-serie van Jennifer Probst ligt in de winkelrekken met als titel 'Op zoek naar het onmogelijke’. Auteur Jennifer Probst woont samen met haar gezin in New York. Ze is schrijfster van romantische en erotische bestsellers die steevast prijken op de New York Times en USA Today bestsellerlijsten. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn haar romans bestsellers, zowel in print als in e-boek.

 

In het eerste deel van de Op zoek naar de ware-serie 'Op zoek naar jou' kon je lezen dat Kate, de zaakvoerster van het relatiebureau Kinnections verliefd werd op Slade, die klant was bij Kinnections. Hiermee overtrad ze alle regels, maar ze vond wel de man van haar leven.

 

In het tweede deel 'Op zoek naar het onmogelijke' neemt Ned Dunkle, een wetenschapper, het besluit dat hij zijn leven drastisch wil veranderen. Hij is verlegen en is net 32 jaar geworden. Veel vrienden heeft hij niet en bij de vrouwen heeft hij nooit succes gehad. Hij wil een echte relatie, een vrouw waarmee hij zijn leven kan delen en schrijft zich in bij Kinnections.

 

Net zoals Kate en Arilyn is Kennedy mede-zaakvoerster van Kinnections. Kennedy is een knappe, succesvolle vrouw en straalt zelfvertrouwen uit. Vandaag is er een speeddate, georganiseerd door Kinnections. Ned gaat op speeddate en heeft zich goed voorbereid. Hij heeft een resem vrouwenlectuur gelezen, om de vrouwen beter te begrijpen en hij heeft er echt zin in.

 

Maar voor Ned draait deze speeddate op een ramp uit en Kennedy wil graag Ned helpen. Maar er is veel werk aan de winkel. Ned moet een totale make-over ondergaan. En niet alleen uiterlijk, want Ned is een kampioen om de vrouwen af te schrikken. Hij wil het zo goed doen dat hij steevast de verkeerde dingen zegt. Zelfs zijn naam is niet veilig en wordt veranderd in Nate. Voor Kennedy is Nate een hele uitdaging.

 

Maar hoe meer tijd ze met Nate doorbrengt, hoe meer ze door hem gecharmeerd wordt. Maar de drie vriendinnen en zaakvoersters hebben een regel: niet verliefd worden op een klant.

Nate voelt zich ook aangetrokken door Kennedy, maar die laat Nate niet toe in haar leven. Ze gaat niet net zoals Kate deze regel overschrijden. Trouwens, Kennedy kan Nate niet geven wat hij wil. Hij is op zoek naar een vrouw met wie hij zijn leven lang wil doorbrengen. Kennedy daarentegen zoekt een korte relatie.

 

Kennedy heeft voor al haar klanten al de ware liefde gevonden. Nu gaat ze op zoek naar de ware voor Nate en regelt afspraakjes voor hem. Wanneer het klikt tussen een vrouw en Nate, moet Kennedy toekijken hoe hij het geluk gevonden heeft. Maar kan zij terwijl haar hart breekt aan de zijlijn blijven toekijken hoe Nate gelukkig wordt?De oorspronkelijke titel van het boek is 'Searching for perfect' en is naar het Nederlands vertaald door Ineke de Groot. Auteur Jennifer Probst staat garant voor heerlijke, romantische verhalen waar je lekker bij kan wegdromen.

 

Jennifer Probst kiest haar hoofdpersonages altijd nauwkeurig uit. Kennedy en Nate zijn geen sprookjesfiguren, maar mensen zoals jij en ik. De knappe, volslanke Kennedy die vol zelfvertrouwen zit doet haar voor alsof niemand haar kan breken. Maar het verleden heeft haar getekend en achter de façade die ze heeft opgetrokken om zichzelf te beschermen gaan andere dingen schuil.

 

Nate is een echte nerd en een perfectionist. Hij geeft rake opmerkingen maar vanbinnen is hij een mooi en gevoelig mens. Op het eerste zicht zijn Nate en Kennedy tegenpolen van elkaar. Maar hoe langer je in het verhaal wordt ondergedompeld, hoe meer je merkt dat ze eigenlijk toch niet zo verschillend zijn.  

 

Ook leuk is dat de personages uit de vorige serie terug opduiken in het verhaal. Zo kan de lezer zien hoe ze zich verder ontwikkelen en hoe het met hen gaat.

 

Voor zij die het eerste deel van de 'op zoek naar de ware-serie' niet gelezen hebben is er geen probleem. In deze serie kunnen alle boeken  afzonderlijk van elkaar gelezen worden.

 

Maar lezers u bent gewaarschuwd: als je een keer een boek van Jennifer Probst gelezen hebt, wil je ze allemaal lezen.

 

Het derde deel van deze serie ligt ook al in de winkelrekken met als titel 'Ik geef me over'. Binnenkort kan u op De Boekenkast de recensie lezen.

 

ISBN: 9789022569320 - paperback - 344 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Boekerij