Recensie: Op Zoek Naar Jou - Jennifer Probst


Voor alle lezers die vele romantische uurtjes hebben doorgebracht op de sofa met de ‘Getrouwd Met Een Miljonair- serie’ van auteur Jennifer Probst is er goed nieuws. Het eerste deel van de ‘Op Zoek Naar De Ware’-serie is nu te koop in de boekhandel met als titel ‘Op zoek naar jou’.Kate Seymour is single en woont samen met haar hond Robert in een huis in Verily. Kate is gezegend met een speciale gave die generaties lang is doorgegeven van moeder op dochter. Door deze gave kan ze voelen of mensen bij elkaar passen.

Deze gave komt goed van pas voor haar werk. Samen met haar twee vriendinnen runt ze het relatiebureau ‘Kinnections’.

 

Maar zelf heeft ze de ware nog niet gevonden. Nadat de honderdste date op een sisser is uitgelopen, gelooft ze niet meer in de liefde.Ze besluit zich uitsluitend te focussen op haar bedrijf, haar vriendinnen en Robert.

 

Haar leven verandert op de dag dat de knappe Slade Montgomery haar zaak binnenstapt.

Slade is één van de beste echtscheidingsadvocaten van Manhattan en gelooft al lang niet meer in de liefde. Zijn zus Jane heeft haar ingeschreven bij Kinnections en hij is bezorgd om haar want een relatiebureau is voor hem pure oplichterij. En daar mag zijn zus zeker niet het slachtoffer van worden.

 

Om zijn zus te beschermen schrijft hij zichzelf voor de lol in. Want hij wil Kinnections ontmaskeren en bewijzen dat ze de klanten oplichten. Hij geeft Kate de opdracht om de ware voor hem te vinden. Maar Slade is geen gemakkelijke klant en jaagt Kate voortdurend op stang. Hij is ervan overtuigd dat het haar niet gaat lukken. Kate laat zich niet kennen en is vastbesloten de ware voor hem te vinden..In het eerste deel van de ‘Op zoek naar de Ware’-serie verovert Jennifer Probst direct de harten van de lezers. De oorspronkelijke titel is ‘Searching for Someday’ en is vertaald naar het Nederlands door Ineke de Groot. ‘Op zoek naar jou’ is een heerlijk romantisch verhaal om weg te dromen, met personages die je hart doen smelten.

 

Het hoofdpersonage Kate, is net zoals in de andere boeken van Jennifer een sterke, onafhankelijke vrouw, die weet wat ze wil. Kate stottert wanneer ze zenuwachtig is.

Maar degene die de harten van alle lezers zal stelen is het personage Robert, een hond met een beperking. Het verhaal is fictief, maar Robert is het enigste personage dat echt bestaat en heeft zelfs een Facebookpagina. Je kan hem vinden onder de naam Rockin’Robert.

 

Doordat de auteur het hoofdpersonage doet stotteren en de hond een beperking heeft, wil ze de lezer een boodschap meegeven dat niet iedereen perfect is en iedereen een kans moet krijgen in de maatschappij, en daar is ze in gelukt.

 

Voor alle lezers die de ‘Getrouwd met de miljonair’-serie hebben gelezen is er goed nieuws. In dit boek kan je een glimp opvangen van de Italiaanse familie Conté en lezen hoe het met hen gaat.

En waar zou het kleine vierkant boekje met een felle kleur, het beroemde boek der toverspreuken, zich nu bevinden?

Dit kan je allemaal lezen in ‘Op zoek naar jou’. Een ontspannend, romantisch verhaal met een vleugje magie dat de lezers betovert.

 

ISBN: 9789022569313 - Paperback - 352 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Boekerij