Recensie: TEEK - Luc Deflo


Bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verscheen ‘Teek’, de allernieuwste thriller van auteur Luc Deflo.

 

Het verhaal

Wanneer een meisje met haar hond in het Provinciaal domein Hofstade een wandeling maakt, ontdekt de hond iets vreemds: een plastiek vuilniszak met daarin het naakte lichaam van een jonge vrouw. De vader van het meisje doet aangifte bij de lokale recherche in Zemst.

 

De lokale recherche komt op de plaats delict en de jonge vrouw wordt door de agenten Demeulenaere en Smekens herkend als Gizzy Van Genechten. Omdat de feiten ernstig zijn neemt de lokale politie contact op met hun Mechelse collega’s Dirk Deleu en Nadia Mendonck. Uit de autopsie blijkt dat Gizzy op een extreem brutale manier is gewurgd.

 

Om de dader op te sporen hebben Dirk Deleu en Nadia Mendonck een geniaal plan. Maar eerst moeten ze onderzoeksrechter Jos Bosmans overtuigen. Deleu stelt voor om vooraleer de naam van het slachtoffer bekend te maken, eerst de geruchtenmolen op gang te laten komen in de hoop dat de dader zichzelf aangeeft.

 

Maar hiervoor hebben ze de hulp nodig van de twee lokale agenten Lieven Demeulenaere en Bert Smekens. Het tweetal kent niet alleen de inwoners en  het slachtoffer, ze kennen ook de streek op hun duimpje. Deleu hoopt op het slagen van zijn plan en onderzoeksrechter Bosmans gaat akkoord met zijn plan.

 

Tijdens het onderzoek komt de logische verdachte al snel in beeld. Het is Ben Duchatelet, met wie Gizzy een knipperlichtrelatie had. Alles wordt in het werk gezet om Ben te arresteren, maar bij zijn arrestatie gaat het grondig fout. Agent Demeulenaere verliest de pedalen en Nadia schiet Ben Duchatelet dood. Was het een daad van wettelijke zelfverdediging of niet? En is Ben Duchatelet wel degelijk de moordenaar van Gizzy?

Auteur Luc Deflo is afkomstig van Mechelen en woont al jaren in Brussel. Hij behoort tot de top van de Vlaamse misdaadauteurs. Zijn eerste thriller met als titel ‘Naakte Zielen’ verscheen in 1999. Tot op heden heeft Luc in Vlaanderen en Nederland al meer dan 550 000 boeken verkocht.


Na ‘Macht’ en ‘Intifada’ is ‘Teek’ het allernieuwste boek van Vlaanderens beste thrillerauteur. En voor de die hard fans van Bosmans en Deleu is er goed nieuws, want ze zijn in ‘Teek’ opnieuw van de partij.


De personages zijn in ‘Teek’ realistisch weergegeven. Het zijn geloofwaardige mensen van vlees en bloed en emoties en kunnen zo uit het leven gegrepen zijn. In iedere mens zit een potentieel moordenaar. En de aanleiding tot het begaan van een moord kan verschillende oorzaken hebben, zo kan gepest worden heel wat teweegbrengen in een mensenleven.


‘Teek’ is zoals we dat gewend zijn van de auteur is opnieuw een briljant verhaal met verrassende wendingen en een spannende ontknoping. Zelfs wanneer je deze pageturner gelezen hebt, blijft het verhaal nog aan je lijf kleven. Wat De Boekenkast betreft: zeker een aanrader!


ISBN: 9789089315069 - Softcover - 320 blz. - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts