Recensie: Vijftig Tinten Jamie Dornan - Alice Montgomery


Bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij verscheen het boek ‘Vijftig Tinten Jamie Dornan’, geschreven door auteur Alice Montgomery.

 

Jamie Dornan, afkomstig van Noord Ierland, is zanger, model en acteur. In de eerste instantie werd hij bekend als model voor herenkleding en herenondergoed en in 2006 werd hij gevraagd voor een reclamecampagne voor Calvin Klein. Met zijn ‘Gouden lijf’ werd hij de mannelijke Kate Moss genoemd.

 

Hij was ook het gezicht voor Hugo Boss, Dior en Armani. Door hard te werken en een groot doorzettingsvermogen heeft hij zijn droom verwezenlijkt. In 2006 kreeg hij een bijrolletje in de film ‘Marie Antoinette’, dit was de springplank naar een carrière als acteur. Later vertolkte hij een rol in o.a. de televisieserie ‘Once Upon a Time’ en in 2013 was hij te zien in ‘The Fall’ als seriemoordenaar Paul Spector. En vorig jaar speelde hij een rol in de film ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere.

 

Sinds bekendgemaakt werd dat Jamie Dornan de rol van Christian Grey in de Amerikaanse erotische film ‘Fifty Shades of Grey’, naar het gelijknamige boek van auteur E.L. James ging vertolken is zijn leven helemaal veranderd. In één klap werd Jamie het nieuwe sekssymbool en heeft hij wereldwijd vele vrouwenharten gestolen.

 

Als Christian Grey is hij een gekweld man met diepe emotionele wonden en een kras op zijn ziel. Maar wie is Jamie Dornan in het echte leven? Jamie is net zo raadselachtig als Christian Grey. In ‘Vijftig Tinten Jamie Dornan’ kom je alles te weten, over zijn tragische jeugd, zijn carrière als Calvin Klein-model, zijn relatie met Keira Knightley en het huwelijk met zijn grote liefde Amelia Warner. Alsook zijn filmcarrière komt uitgebreid aan bod, met reacties van critici en van Jamie zelf.

 

Voor alle fans van Jamie Dornan is deze mooie, pure en uitgebreide biografie een must-have.

Niet alleen kom je alles over Jamie te weten, er is ook een fotokatern in het boek. En niet te vergeten de gratis mooie poster.

 

Alice Montgomery is freelance schrijver en woont en werkt in Londen. Ze heeft meerdere biografieën op haar naam staan. Eerder schreef ze een biografie over Susan Boyle, Katy Perry en Harry Styles.

 

De oorspronkelijke titel van het boek is ‘Jamie Dornan : Shades of Desire’ en is vertaald naar het Nederlands door Marianne Palm en Nicole Segers.

ISBN: 9789022573266 - Paperback - 256 blz. Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: Boekerij