Recensie: Voetbalgek! deel 8 - Béka & Saive


Bij uitgeverij Ballon is het achtste deel van‘Voetbalgek!’, de knotsgekke reeks van Béka met illustraties van Olivier Saive, verschenen.


Opnieuw 44 één-pagina-gags van de wereldbekende voetbalploeg FC Leerklooiers met zijn profspelers Henry Shpitz, Aziz Egttegek en de keeper Gregory Bucket. Maar ook met Michel, die nog steeds droomt van een profcontract en Marcel Vangool, de ambitieuze trainer.


In dit achtste deel proberen de spelers met alle middelen in de aandacht te komen, zowel op als naast het veld. Marcel Vangool doet er alles aan om zijn team in de beste omstandigheden aan de aftrap te krijgen, hij leidt stewards op bij hem thuis en zorgt er zelfs voor dat de verzorger flink opgewarmd het veld oploopt.


Michel traint dan weer meer dan de anderen, hij wil een professionele indruk maken, met alle gevolgen van dien. En dan is er nog de nieuwe verzekeringsmakelaar, die doodsbang is dat er een van de spelers geblesseerd raakt…


Ook het achtste deel van ‘Voetbalgek!’ is een album vol humor en absurde situaties. ‘’Voetbalgek!’ is een reeks vol voetbalgrappen en je moet helemaal geen voetballiefhebber zijn om deze reeks fantastisch te vinden!


ISBN: 9789462102224 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 6,50 - Uitgeverij:Ballon