Recensie: Waar Sprookjes Vandaan Komen - Blauwbaard


In de reeks ‘Waar Sprookjes Vnadaan Komen’ komen we te weten hoe het sprookje van Blauwbaard van Charles Perrault ontstaan is.

 

Charles Perrault vertelt aan het graf van zijn tweelingsbroer François een verhaal dat hij geschreven heeft. Een verhaal over de tweeling Marc en Jean die woonden in Parijs. Hun belevenissen inspireerde Charles tot het schrijven van een gruwelijk sprookje.

 

Het verhaal begint wanneer de pest al voor miljoenen mensen het leven heeft gekost. Jean is een kunstenaar en bang, zijn broer Marc daarentegen is een moedige kerel.

 

 

Tijdens een gevecht sloeg Marc zijn broer Jean zo hard dat deze laatste gewond werd aan zijn kin. Op de plaats van het letsel groeide zijn baard niet meer en om de wond te verbergen droeg Jean op die plaats een lapis lazuli, zo kreeg hij de naam ‘Blauwbaard’.

 

In ‘Blauwbaard’ neemt scenarist Philippe Bonifay ons mee te nemen naar de veertiende eeuw. Een pracht van een verhaal: ruw, hard, spannend en met de nodige erotiek komen we meer te weten over het ontstaan van Blauwbaard, het sprookje dat geschreven werd door Franse schrijver Charles Perrault.

 

De illustraties van Stéphane Duval geven een beeld hoe het er in die tijd aan toe ging. De tekeningen zijn perfect uitgewerkt met oog voor de details.

 

 

'Blauwbaard' is een volwassenstrip die zeker aan te raden is, net als de twee andere verhalen (‘Sneeuwwitje’ en ‘Pinokkio’) die verschenen zijn in deze reeks.


ISBN: 9789491684333 - Hardcover - 88 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Génat, distributie door Ballon Media