Recensie: Waar Sprookjes Vandaan Komen - Pinokkio


Parijs 1875, de kleine Louise is geadopteerd en woont samen met haar papa Gaston in de Opera van Parijs. Gaston is immers conciërge in dit wereldberoemd operagebouw.

 

Louise vertoeft graag op de bühne en droomt ervan dat ze ooit een rol zal spelen in een toneelstuk. Iedereen is het er over eens: Louise is een groot talent dat het ver zal brengen.

 

Het jonge meisje leeft graag in haar fantasiewereld. Aan naar school gaan heeft ze dan weer een hekel en verzint steeds een smoesje om thuis te kunnen blijven.

 

Louise heeft de eigenaardige gewoonte dat ze telkens ze liegt, aan haar neus wrijft. Haar vader vraagt haar in een kwade bui waarom ze dat steeds doet. Denkt zijn dochter misschien dat haar neus zal veranderen in een tak wanneer ze liegt?

 

De Italiaanse journalist Carlo Collodi, een vriend van Gaston, komt op bezoek. Hij wil graag verhaaltjes voor kinderen schrijven. Hij besluit een verhaal te schrijven over Louise, een buitengewoon meisje in een buitengewone wereld..

 

Ook het stripverhaal ‘Pinokkio’, dat verschenen is in de reeks ‘Waar Sprookjes Vandaan Komen’ is een uniek boek met een prachtig verhaal van Philippe Bonifay. Het laat ons zien hoe het sprookje rond Pinokkio ontstaan zou zijn. Een spannend verhaal met pareltjes van illustraties, getekend door Thibaud De Rochbrune.

 

‘Waar Sprookjes Vandaan Komen’ is een unieke reeks stripverhalen voor volwassenen. Een reeks die ons meeneemt naar de oorsprong van wereldberoemde sprookjes. In deze reeks zijn naast ‘Pinokkio’ ook nog ‘Sneeuwwitje’ en ‘Blauwbaard’ verschenen bij uitgeverij Glénat.


ISBN: 9789491684340 - Hardcover - 72 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Glénat, distributie door Ballon Media