Recensie: Waarom België (geen) wereldkampioen wordt - Herman Brusselmans en Gunther Schepens


Bij Borgerhoff & Lamberigts is het boek ‘Waarom België (geen) wereldkampioen wordt’ van Herman Brusselmans en Gunther Schepens verschenen.

 

Herman en Gunther zijn twee vrienden en hebben beiden een voetbalverleden. Gunther speelde in het verleden voor o.a. AA Gent en Standard en was international, Herman was ooit een belofte bij Sporting Lokeren.  En ze voetbalden nog samen met zaalvoetbalploeg De Woody’s in Gent.

 

Brusselmans en Schepens kijken, ieder op hun manier, uit naar het komende WK in Brazilië en geven 16 redenen waarom België al dan niet wereldkampioen zal worden. Daar waar Gunther Schepens voetbaltechnisch op een correcte manier de feiten verduidelijkt, formuleert Brusselmans zijn redenering op zijn...Brusselmans, zoals we dat gewoon zijn van hem.

 

Enkele voorbeelden:

 

België wordt wereldkampioen omdat Marc Wilmots erin geslaagd is om van al die supergetalenteerde ego’s een team te maken

 

Schepens: “Wilmots is de perfecte trainer voor deze groep. Hij dwingt dat respect af, door zijn houding, door zijn keuzes, door zijn consequentie, door de manier waarop hij de media bespeelt, maar ook door zijn palmares.”

 

Brusselmans: “Voetballers zijn net kleine kinderen, zijn zeer verwend, moeten altijd hun zinnetje krijgen, en Marc Wilmots weet dat, omdat hij zelf een verwende eikel van een voetballer is geweest.”

 

België wordt geen wereldkampioen omdat we geen echte rechts- en linksback hebben

 

Schepens: “We missen iemand als Gerets.”

 

Brusselmans: “Olivier Deschacht is een goed alternatief maar is ondertussen 30 jaar oud en heeft inmiddels de snelheid van een zeehond op het droge en moet van zijn verloofde Annelien Coorevits thuis blijven om voor de kleine Helena te zorgen.”

 

‘Waarom België (geen) wereldkampioen wordt’ is een leuk boek waarin twee voetbalkenners op hun manier een uitleg proberen te geven waarom België al dan niet wereldkampioen zal worden.

 

Gunther Schepens en Herman Brusselmans beantwoorden de 16 stellingen op hun eigenzinnige wijze, met humor, maar ook met kennis van zaken.

 

Wordt België wereldkampioen omdat ze de beste doelman ter wereld hebben of omdat Kevin De Bruyne aan Mourinho wil laten zien hoe fantastisch hij kan voetballen? Of worden De Rode Duivels geen wereldkampioen omdat ze geen spits van grote klasse hebben en zonder topschutter word je geen wereldkampioen?

 

‘Waarom België (geen) wereldkampioen wordt’ geeft een antwoord op deze en andere vragen. Zeker een aanrader voor elke voetballiefhebber met gevoel voor humor.

 

Voor de juiste reden waarom België (geen) wereldkampioen is geworden, moeten we nog wachten tot zondag 13 juli, want dan spelen onze Rode Duivels de finale van het WK in Rio de Janeiro…

 

ISBN: 9789089314413 - Softcover - 192 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts