Recensie: Zes Maanden Zonder - Charlotte De Monchy


De achtentwintig jarige Robin belandde in bed met haar baas Sandor. En wanneer ze het nadien uitmaakte, ontsloeg hij haar.

En dat was nog niet het enige wat er op die dag gebeurde, haar zus Roos, met wie ze samenwoont, had ook nog nieuws voor haar. Roos wil samenwonen met haar vriend Alex en om meer privacy te hebben, vindt ze dat het tijd wordt dat haar zus Robin een plek voor haar eigen zoekt. Het was kortom een echte rotdag voor Robin.

 

Het is niet de eerste keer dat de combinatie drank en mannen voor problemen zorgt bij Robin. Ze dacht na over haar leven en komt tot de conclusie dat het zo niet verder kan. De twee zussen gaan met elkaar een weddenschap aan dat Robin gedurende zes maanden geen seks zal hebben en geen druppel alcohol zal drinken.

 

Robin weet dat dit niet gemakkelijk gaat worden, maar wil de weddenschap absoluut winnen. Om de weddenschap vol te houden besluit ze om op vakantie te gaan. Ze reageert op een advertentie voor een kindermeisje in Granmoore, een gehucht in Ierland.

 

Robin heeft niets te verliezen, ze heeft geen baan en binnenkort ook geen onderdak meer. Wanneer ze in Ierland aankomt blijkt dat haar nieuwe werkgever, de knappe dierenarts Connor MC Farland, gelogen heeft. Robin zal niet voor kinderen moeten zorgen, maar voor zijn vader.

 

Connor's vader is van Nederlandse afkomst en hij mist de Nederlandse taal. Haar taak zal erin bestaan om enkele uren per dag voor te lezen uit enkele spannende Nederlandse boeken. Robin is razend op Connor omdat hij haar onder valse voorwendselen naar Ierland heeft gelokt.

 

De eerste avond in Granmoore leert ze Sam kennen. Haar moeder is pas overleden en ze heeft haar bloemenwinkel geërfd. Maar Sam heeft geen groene vingers en zit met de winkel in haar maag. Het klikt tussen de twee en Sam biedt Robin een slaapplaats aan. Bij een gebrek aan een beter plan besluit Robin om toch de baan bij Connor aan te nemen.

 

Robin en Connor groeien stilaan naar elkaar toe. Robin wordt verliefd, maar omwille van de weddenschap vecht ze tegen haar gevoelens. Gaat het Robin lukken om de knappe Connor te weerstaan?

Het gaan voor haar zes lange maanden worden..

 

'Zes maanden zonder' is het debuut van Charlotte de Monchy. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en in het plattelandsdorpje Granmoore in Ierland.

 

Het leven in Granmoore wordt heel gedetailleerd weergegeven zodat de lezer zichzelf doorheen het verhaal ziet bewegen. Je snuift de sfeer op van het plattelandsleven in Ierland.

 

Het verhaal bevat veel humor en een stevige portie romantiek en is geschreven met een vlotte pen. Als lezer wordt je van ‘Zes Maanden Zonder’ gegarandeerd vrolijk.  

 

'Zes maanden zonder' is een Nederlandse feelgood roman voor vele ontspannende leesuurtjes en waar je nog lang van zal nagenieten.  

Voor allen die verslaafd zijn aan dit boek is er goed nieuws.

Charlotte de Monchy werkt aan een tweede boek. Wij kijken er alvast naar uit!


Paperback - ISBN 978-90-225-6963-4 - 320 blz. - Prijs:  € 15 - Uitgeverij: Boekerij