Recensie: Zoete Overgave - Maya Banks


Bij Uitgeverij Boekerij verscheen de allernieuwste roman van de Amerikaanse bestsellerauteur Maya Banks. Maya publiceerde al meer dan vijftig romantische boeken, de lezers kennen haar vooral van De Ademloos-triologie met als titels 'Geheim Verlangen’, ‘Gevaarlijke Liefde’ en ‘Vurige Obsessie'. Haar allernieuwste boek 'Zoete Overgave' is het eerste deel van de verleiding-serie.

 

Het verhaal gaat over de agent Grayson (Gray) Montgomery uit Dallas, wiens partner Alex is vermoord. Gray is momenteel in ziekteverlof om de dood van zijn partner te verwerken.

 

Gray wil graag zijn werk als agent hervatten. Volgens de procedure moet hij op gesprek gaan bij de dokter en de psycholoog. Voordat het gesprek plaatsvindt heeft hij een afspraak met Mick, de vader van zijn partner Alex en gepensioneerd agent.

 

Mick wil niet dat Gray terug aan de slag gaat. Hij vraagt hem wel om een gunst: de moordenaar van zijn zoon vinden. Mick heeft aanwijzingen dat een zekere Eric Samuels bij de moord betrokken zou zijn. Mick ontdekt dat er een link is tussen de moordenaar en Faith, die werkt bij Malone & Sons Security, het bedrijf van haar stiefvader, in Houston.

 

Gray is uit op wraak en gaat op zoek naar de dader. Hij neemt zes maanden verlof en vertrekt naar Houston. Hij weet een job te versieren bij de firma Malone & Sons Security en gaat undercover.

Zijn doel is om een band met de werknemers op te bouwen, zodat Faith hem naar de moordenaar kan leiden.

Maya Banks
Maya Banks

Faith heeft net haar relatie beëindigd omdat haar partner haar niet kon geven waar ze naar verlangde. Vanaf het eerste ogenblik dat ze Gray zag, voelde ze zich aangetrokken door hem.

 

Ze is er zeker van dat Gray alles heeft wat ze van een man verlangt. Een sterke man die zich volledig aan haar geeft en al haar seksuele verlangens vervult. Ook al laat Faith het merken dat ze iets voelt voor hem, Gray blijft haar negeren.

 

Op het moment dat Faith naar een BDSM nachtclub gaat, geeft Gray toe aan zijn seksuele  verlangens. Pas wanneer ze in gevaar komt, beseft hij dat hij verliefd is en zet alles op alles om haar te beschermen..

 

Auteur Maya Banks heeft met ‘Zoete Overgave’ opnieuw een goed boek geschreven. Ze voelt perfect aan wat haar lezers willen, namelijk een spannend verhaal verweven met kinky seksscènes waar de lezers van smullen.

 

'Sweet Surrender' is de originele titel van 'Zoete Overgave’. Het boek is naar het Nederlands vertaald door Textcase, Utrecht.

 

Wie niet genoeg krijgt van het eerste deel moet nog eventjes geduld hebben. In april verschijnt het tweede deel van de verleiding-serie met als titel 'Zoete Verleiding'.

 

Paperback - ISBN 978-90-225-6954-2 - 272 pagina’s - Prijs:  € 15 - Uitgeverij: Boekerij