Samba Night in Siniscoop met de avant-première van 'Cuban Fury'


Wie zondag 22 juni geen zin had in voetbal, of eens een leuk avondje uit wilde met vriendinnen of vrienden kon afzakken naar Siniscoop te Sint-Niklaas. Daar werd voor het eerst een heuse Samba Night georganiseerd.

 

Elke bezoeker van de Samba Night kreeg een gratis tropische cocktail en een hapje en kon genieten van de exclusieve avant-première van de film 'Cuban Fury'.

 

Maar vooraleer de bezoekers konden genieten van de film werd er een winnaar uitgeloot onder de filmliefhebbers.

De gelukkige winnares was Evelien De Schrijver uit De Klinge. Zij won 6 cadeaubons van Siniscoop voor een film naar keuze.

Evelien De Schrijver, de gelukkige winnares
Evelien De Schrijver, de gelukkige winnares

Wie zin heeft om dit alles ook mee te maken, de volgende Samba Night gaat door op donderdag 26 juni om 20:00 uur.

 

Dan kan u genieten van een gratis coctail en kan u de film 'The Love Punch ' in avant-première met in de hoofdrol Pierce Brosnan en Emma Thompson zien.

 

En wie weet word je uitgeloot in de zaal en word je de gelukkige winnaar van een prijs !De film

Als 13-jarig jongetje was hij een geboren salsa-talent, maar 22 jaar later is er niets terug te vinden van het vuur in z'n hielen en slangen in z'n heupen. Bruce (Nick Frost) is iedere vorm kwijt en slijt zijn avonden hooguit met Chinese take-away.  


In de hopeloze neerwaartse spiraal vol zelfmedelijden is er nog maar één lichtpuntje; zijn leuke, prachtige nieuwe Amerikaanse baas Julia (Rashida Jones). Maar ze is absoluut onbereikbaar - ze is veel te perfect voor hem.

 

En dan is er ook nog Drew (Chris O'Dowd), de uber macho collega van Bruce die er geen geheim van maakt dat hij Julia liefst van binnen én buiten wil leren kennen. Bruce zal in actie moeten komen, zeker als hij ontdekt dat Julia naast haar zorgen ook een verborgen passie heeft.  


Hij zal zich, met hulp van zijn trouwe zus Sam (Olivia Colman), moeten ontdoen van de demonen uit zijn jeugd en het gedoofde vuur in zichzelf oprakelen. Alles uit de kast om de liefde van zijn leven voor zich te winnen... en alles op de dansvloer.

Regie: James Griffiths

Cast: Nick Frost, Rashida Jones, Ian McShane, Chris O'Dowd, Wendi McLendon-Covey, Olivia Colman, Rory Kinnear

Duur: 108 minuten


De reacties van enkele kijkers:

Gerda Verschueren was samen met haar echtgenoot naar de Samba Night in Siniscoop afgezakt. Het koppel heeft voor deze film gekozen omdat ze zelf Salsa dansen.

 

"Net zoals in de film zijn er mensen zoals Bruce Gareth die gepest worden om hun uiterlijk. En dit gebeurt niet alleen in de scholen maar ook op het werk.

 

Het is belangrijk dat je gelooft in jezelf. Het beste moment van de film is voor mij wanneer Bruce terug leert salsa dansen. Hij heeft de wil om iets te bereiken en is bereidt om er hard voor te werken", vertelde Gerda.

 

"De film was prachtig, ontspannend en zeer muzikaal. Je moet natuurlijk van Salsa muziek houden. Wij dansen zelf Salsa en kregen echt zin om mee te doen. De beste acteur was Bruce Gareth. 'Cuban Fury' krijgt van mij 9 op 10", aldus Gerda.


Evelien De Schrijver komt regelmatig naar de Siniscoop. Een prijs heeft ze nog nooit gewonnen, maar daar kwam verandering in, want ze werd de winnares van de Samba Night-wedstrijd.

 

"Ik ben naar de Samba Night gekomen omdat ik zag dat 'Cuban Fury' geprogrammeerd stond. Een paar maanden geleden heb ik een interview met de acteurs gezien op BBC en het leek me toen wel wat."

 

"De Samba Night was leuk. Je wordt verwend met een cocktail en het is de ideale ontspannende film. 'Cuban Fury' was grappig, sprankelend en kleurrijk.

 

Voor mij was het beste moment van de film de opzwepende dansfinale waarbij je echt zin kreeg om mee te dansen. De beste acteur vond ik Olivia Colman. Deze film krijgt van mij een score van  8,5 op 10", aldus Evelien.