Siniclub film van de week: August: Osage County


De laatste Siniclub film voor de zomervakantie is de zwarte tragische komedie ‘August: Osage County’ met o.a. Oscar-winnaressen Meryl Streep en Julia Roberts in de hoofdrollen.

 

‘August: Osage County’ is de verfilming van het prijswinnende gelijknamige theaterstuk uit 2008 van Tracy Letts. Producer en schrijver John Wells besloot om van dit succesvolle theaterstuk een film te maken, Tracy Letts herschreef zelf het scenario tot een filmscript.

 

Wanneer de dichter en alcoholist Bevery Weston (Sam Shepard) verdwijnt komen de drie dochters Barbara (Julia Roberts), Karen (Juliette Lewis) en Ivy (Julianne Nicholson) met hun partner naar het ouderlijke huis om er moeder Violet (Meryl Streep) gerust te stellen. 

Vader Bevery is in het verleden nog weggelopen van huis en zal nu ook wel terugkeren.

 

Maar Bevery komt niet meer terug, een paar dagen later krijgt de familie het nieuws te horen dat zijn lichaam is gevonden.

 

De kinderen moeten nu samenwerken om de begrafenis te regelen. Maar de bijeenkomst zorgt al snel voor spanningen tussen de familieleden. Violet lijdt aan mondkanker en aan een pillenverslaving en is vaak onhandelbaar, haar dochters hebben elk geheimen die ze liever niet vertellen.

 

De familiebijeenkomst zorgt voor diverse licht ontvlambare situaties, schaamteloze ruzies, en bekentenissen met onvoorspelbare gevolgen...

Regie: John Wells

Cast: Meryl Streep, Julia Roberts en Julianne Nicholson

Genre: Drama

Duur: 121 minuten

 

'August: Osagne County', nog op zondag 22 juni om 11.00 uur en op dinsdag 24 juni om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be


De mening van de kijker:

Nadja uit Hamme vond 'August: Osagna County' een goede film.

 

"Goed geacteerd en de film vertelt rauw het leed van een gezinsdrama. Het verhaal is gewaagd, wat de film des te beter maakt."

 

"Ik heb vooral genoten van de sterke acteerprestatie van Meryl Streep. Van mij krijgt 'August: Osagna County' 8 op 10", vertelde Nadja.

 

Nadja komt gemiddeld eens per maand naar Siniscoop. "Ik zie het liefst fantasy, drama en romantische films."


Rita uit Sint-Niklaas heeft voor de film 'August: Osagna County' gekozen omwille van de cast.

 

"Ik ken de inhoud van de film niet maar kom voor Meryl Streep en Julia Roberts", zei ze voor aanvang van de fim.

 

"Ik vond de film macaber, hard maar soms wel saai", zei Rita na afloop, "Voor mij zaten er te veel clichés in en was het verhaal té voorspellend."


Tim Buysen uit Gent vond 'August: Osagna County' een prachtige film.

 

"Hét moment van de film was voor mij wanneer Violet de weide inloopt en Barbara haar achterna zit."

 

"Ik hou het meest van dramafilms en geef 'August: Osagna County' 9 op 10", vertelde Tim.


Sil Poppe uit Zele heeft uit het aanbod van Siniscoop gekozen voor de film 'August: Osagna County' "Omdat het verhaal en de cast mij aanspraken", vertelde ze ons.

 

"'August: Osagna County' is een ontroerende, aangrijpende en diepgaande film die ik zeker aan mijn vrienden zal aanraden. Het is gewoonweg een prachtig verhaal!"

 

"Het moment van de film was voor mij wanneer de sheriff het overlijden van Bevery komt melden. Ik geef deze film 8 op 10", aldus Sil.