Siniclub film van de week: Her in Siniscoop in Sint-Niklaas


Her is een Amerikaanse film, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Spike Jonze.

De hoofdrolspelers zijn Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde en Scarlett Johansson als de stem van Samantha.

 

De film won in 2014 de Oscar voor Beste originele scenario. De film werd daarnaast nog voor vier andere categorieën genomineerd, waaronder voor Beste Film.

 

'Her' gaat over Theodore Twombly , een complex en gevoelig man die zijn geld verdient door middel van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen.

Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, wat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker.

 

Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren.

 

Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk?

Regie: Spike Jonze

Cast: Rooney Mara, Scarlett Johansson, Amy Adams, Joaquin Phoenix, Olivia Wilde, Chris Pratt, Samantha Morton

Genre: Komedie, romantiek

Duur: 126 minuten

 

'Her' in Siniscoop op zondag 1 juni om 11.00 uur en op dinsdag 3 juni om 20.00 uur.

 Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via info@ccsint-niklaas.be


Volgende week in de Siniclub:

 

Kill Your Darlings 

 

'Kill Your Darlings' vertelt over een moord in 1944 die binnen de Columbia University zorgt voor het samenkomen van schrijvers als Ginsberg, Kerouac en Burroughs. Dit is het begin van een compleet nieuwe generatie die ook wel bekendstaat als de Beat Generation. ..

 

Regie: John Krokidas

Cast: Daniel Radcliffe, Dane DeHaan, Ben Foster, Jennifer Jason Leigh, Elizabeth Olsen, David Cross, Michael C. Hall

Genre: Drama, biopic

Duur: 104 minuten

'Kill your Darlings', op donderdag 5 juni 2014 om 14u30, zondag 8 juni 2014 om 11u en dinsdag 10 juni om 20u in Siniscoop.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be