Siniclub film van de week: Il Capitale Umano


In de buurt van het Comomeer in Italië. De familie van de steenrijke Carla Bernaschi en die van Dino Robelli, een makelaar in onroerend goed die op de rand van faillissement staat, hebben één enkele obsessie gemeen : geld. Een ongeval op kerstavond zal plotseling hun lot brutaal veranderen...

 

 

Regie: Paolo Virzì

Cast: Valeria Golino, Fabrizio Bentivoglio, Valeria Bruni Tedeschi, Fabrizio Gifuni, Luigi Lo Cascio, Giovanni Anzaldo, Guglielmo Pinelli Genre: Drama, thriller

Duur: 111 minuten

 

'Il Capitale Umano', nog op dinsdag 10 maart in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties van de kijkers over deze film:

"'Il Capitale Umano' is een zeer goede film", vertelde Myriam Van Mieghem uit Vrasene, "Het is een realistische en ontroerende film over de hedendaagse problemen."


"Ik heb voor deze film gekozen omwille van het onderwerp. 'Il Capitale Umano' is een echte aanrader, vooral door het aangrijpend verhaal."


Myriam geeft de Siniclub film van de week een 9 op 10.


Bea Boënne uit Sint-Niklaas vond 'Il Capitale Umano' bellissimo.

 

"Het is een tragische, menselijke en realistische film. Ik vond de film beter dan verwacht, 'Il Capitale Umano' is een mooie Italiaanse film", aldus Bea.

 

"Voor mij zijn Valeria Bruni Tedeschi en Matilde Gioli de beste actrices. Ik geef deze film 8 op 10."


Ook Rik Allaert uit Nieuwkerken vond de film goed.


"'Il Capitale Umano' is een bijzonder film die ik zeker kan aanraden. Voor mij is Valeria Bruni Tedeschi  de beste actrice uit de film."


Rik, die graag naar Siniscoop komt voor de betere alternatieve films, geeft 'Il Capitale Umano' 7 op 10.


Rosita Van Elven vond 'Il Capitale Umano'  een goede Siniclub film.


"Een mooie film over hoogmoed en lafheid. 'Il Capitale Umano'  is een absolute aanrader, de film zit goed ineen voor een Italiaanse film", aldus Rosita, die deze film 8 op 10 geeft.


"De titel 'Het menselijk kapitaal' zegt alles", antwoordde Jan De Maesschalck uit Stekene op de vraag wat hij van de film vond.


"'Il Capitale Umano'  is een knappe film die zeker bracht wat ik ervan verwacht had. Een aanrader dus!"


Jan geeft 'Il Capitale Umano' 8,5 op 10.


R. De Belie uit Sint-Niklaas vond 'Il Capitale Umano'  zeer goed.


"Ik heb voor deze film gekozen omdat het een Italiaanse film is. 'Il Capitale Umano'  is een echte aanrader en ik vind Matilde Gioli de beste actrice uit de film. Een film die ik graag 8 op 10 geef."