Siniclub film van de week: TRACKS


Na de zomervakantie is het weer tijd voor de wekelijkse Siniclub film in Siniscoop. Het nieuwe seizoen wordt gestart met de film 'Tracks' van regisseur John Curran.

 

Het verhaal

In de jaren zeventig trekt Robyn in het gezelschap van haar hond en vier kamelen solo door de Australische outback. Om de financiële middelen en de kamelen bij elkaar te krijgen, werkt ze eerst een tijd op een kamelenranch, waar ze leert hoe ze met de dieren moet omgaan.

 Als ze aan deze bijzondere reis begint, wordt ze bekend als de 'camel lady en al snel wordt ze 1 van de meest fascinerende reizigers van haar tijd. De zoektocht naar haarzelf wordt herhaaldelijk verstoord door toeristen en journalisten.

 

Het enige contact dat ze toelaat is met fotograaf Rick Smolan die vanuit New York invliegt om haar ongelofelijke reis vast te leggen op camera voor de National Geographic. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen...

'Tracks'vertelt het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson (Mia Wasikowska) die in de zeventiger jaren met vier kamelen en haar hond een tocht van bijna 3000 kilometer door de Australische woestijn maakt, van Alice Springs naar de westkust.

 

Een aangrijpend en prachtig verhaal dat op indrukkende wijze is verfilmd door regisseur John Curran (The Painted Veil). 

Regie: John Curran

Cast: Mia Wasikowska, Adam Driver, Emma Booth, Rainer Bock, Jessica Tovey, Robert Coleby, John Flaus

Genre: Drama, Bioptic

Duur: 112 minuten

 

'Tracks', nog op zondag 7 september 2014 om 11u en dinsdag 9 september 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Nicole Weemaes uit Hulst vond de film 'Tracks' zeer goed.

 

"Het was een pure, ingetogen film met prachtige beelden van de mooie natuur", was haar eerste reactie.

 

"Ik heb voor deze film uit het aanbod gekozen omdat het een film over Australië is. 'Tracks' is zeker een aanrader, vanwege zijn puurheid en het goede acteerwerk. Voor mij zijn Mia Wasikowska als Robyn en Roly Mintuma als Mr. Eddy de beste acteurs."

 

Nicole geeft deze film 8 op 10.


Magda Buytaert uit Lokeren vond 'Tracks' een mooie film.

 

"Een film over een sterke vrouw en over de mooie natuur van Australië. Ik krijg al zin om naar Australië te gaan!", aldus Magda.

 

"'Tracks' is zeker een aanrader. Het is een ideale film om te laten zien dat, mochten we deze winter drie uur zonder stroom zitten, niets is."

 

Magda komt regelmatig naar Siniscoop. "Ik hou vooral van natuurfilms en Chinese films. Deze film krijgt van mij 9 op 10."


Ook Magda Van den Bosch uit Sint-Niklaas heeft genoten van de film 'Tracks'.

 

"Een prachtige en aangrijpende film", was haar mening.

 

"'Tracks' is een boeiende maar ook trieste film. Het beste moment uit de film was voor mij de aankomst aan de oceaan. Ik kan deze prachtige film iedereen aanraden."

 

"De film bevat zeer mooie natuurbeelden en de hond van Robyn vond ik geweldig. Ik geef 'Tracks' 8 op 10", vertelde Magda tot besluit.


Riet Loquet uit Sint-Niklaas vond 'Tracks' een knappe film met super mooie beelden.

 

"Ik heb voor deze film uit het aanbod gekozen omdat ik op voorhand de korte inhoud las en het mij een interessante film leek. En ik mag zeggen 'Tracks' is een machtige superfilm!

 

Een film die ik zeker kan aanraden aan mensen die van de natuur houden. De beste actrice was voor mij de hoofdrolspeelster Mia Wasikowska. 'Tracks' krijgt van mij 9 op 10", vertelde Riet.


Marianne Van Poele uit De Klinge vond 'Tracks' een film met prachtige beelden en goed geacteerd.

 

"Het is een film die ons laat zien dat de mens niet alleen kan. Marianne uit De Klinge geeft aan 'Tracks' een 8 op 10.


Op de vraag wat Sonja Weemaes uit Sint-Niklaas van de film vond, antwoordde ze volmondig: "Prachtig!!"

 

"'Tracks' is een zuivere film met prachtige natuurbeelden uit Australië."

 

"'Tracks' is een aanrader, de film is zo echt, the outback. Dit is Australië. Voor mij speelden de kamelen de hoofdrollen in de film.

 

Ik geef 'Tracks' de maximumscore: 10 op 10!"


Volgende week in de Siniclub: Magic in the Moonlight

MAGIC IN THE MOONLIGHT speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige Zuid Frankrijk en gaat over meester illusionist Stanley Crawford, die wordt gevraagd onderzoek te doen naar een jongedame die een spiritueel medium beweert te zijn.

 

Sophie Baker is ingehuurd door de rijke Catledge familie: moeder Grace en zoon Brice zijn beide onder de indruk van Sophie en haar bijzondere talent, en verwachten dan ook dat zij hen in contact kan brengen met hun overleden man en vader. Vanaf het eerste moment dat Stanley het charmante medium ontmoet is hij ervan overtuigd dat zij een oplichtster is, en schrijft hij alles toe op de goedgelovigheid van de familie.

 

Maar wanneer Sophie een aantal bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich langzaam maar zeker over te geven aan deze wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen. Wat volgt is een opeenvolging van momenten die betoverend zijn in elke betekenis van het woord, en die iedereen die ze aanschouwt weer even in magie laten geloven...

Regie: Woody Allen

Cast: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater, Jacki Weaver, Erica Leerhsen, Eileen Atkins

Genre: Drama, komedie

 

'Magic in the Moonlight', op donderdag 11 september 2014 om 14u30, zondag 14 september 2014 om 11u en dinsdag 16 september 2014 om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be