Siniclubfilm van de week: Jimmy's Hall in Siniscoop


De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Ierse activist Jimmy Gralton die in de jaren '30 voor de vrijheid van meningsuiting streed.

 

Jimmy Gralton bouwde op het Ierse platteland een cultuurhuis waar mensen samen komen om te leren, te debatteren, te lezen en te dromen...maar vooral om te dansen en plezier te hebben. Tot afschuw van de katholieke kerk...

Regie: Ken Loach

Cast: Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott, Francis Magee, Karl Geary, Jim Norton, Denise Gough

Genre: Drama, historisisch

Duur: 106 minuten

 

'Jimmy's Hall', nog op dinsdag 9 december om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Gust De Belder uit Liezele vond de Siniclubfilm 'Jimmy's Hall' een uitstekende film.

 

"Een mooie film die het tijdsbeeld van Ierland in de jaren 30 weergeeft", aldus Gust.

 

"Deze film is zeker aan te raden, het geeft een idee van hoe de maatschappij was in die tijd. De beste personages zijn voor mij Jim Norton en Barry Ward. Ik geef 'Jimmy's Hall' 9 op 10."


"Een zeer mooie en interessante film", zei Marleen Blommaert uit Sint-Niklaas, "'Jimmy's Hall' is een aangrijpende, ontroerende en leerzame film."

 

"Ik heb voor deze film gekozen omdat de Siniclubfilms meestal goed gekozen zijn en iets meer hebben dan de doorsnee bioscoopfilm."

 

"'Jimmy's Hall' is zeker aan te raden, vooral interessant voor jonge mensen om te begrijpen hoe hard het leven vroeger was. Barry Ward speelt zijn rol als Jimmy zeer overtuigend. Ik geef deze film 8,5 op 10", vertelde Marleen aan onze reporter.


Lorna Baert uit Sint-Niklaas vond de Siniclubfilm een heel pakkende film.

 

"'Jimmy's Hall' is een realistische, aangrijpende en hoopgevende film. Ik heb voor deze film gekozen uit het aanbod van Siniscoop omwille van het thema."

 

"Ik kan iedereen 'Jimmy's Hall' aanbevelen. Het verhaal is goed verfilmd en het geeft een stuk geschiedenis weer waar veel mensen niks over weten."

 

Lorna geeft 'Jimmy's Hall' 9 op 10.


Yvette Somers uit Liezele geeft 'Jimmy's Hall' 10 op 10.

 

"Een prachtige film. Ik kreeg tranen in mijn ogen bij het zien van zoveel onrecht", zei ze na afloop.

 

"'Jimmy's Hall' is een actuele, boeiende en aangrijpende film. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik bekoord was door de uitstraling van de affiche én het is een waar gebeurd verhaal."

 

"Voor mij zijn Barry Ward en Simonne Kirby de beste acteurs uit de film", aldus Yvette.


Volgende week in de Siniclub:

 

MOMMY

 

Een alleenstaande weduwe heeft de voogdij over haar tienerzoon: hij heeft ADHD, is impulsief en gewelddadig. Dankzij de band die ze hebben en ondanks de moeilijkheden, proberen ze rond te komen.

 

Er komt ook hulp vanuit onverwachte hoek, van de raadselachtige overbuurvrouw, Kyla. Alle drie vinden ze een soort van evenwicht, en weldra ook hoop.


Met o.a.: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément, …

Drama (2u19min) – Frankrijk/Canada (2014)

Do 4 dec 2014,  zo 7 dec 2014 - 11u00 en di 9 dec 2014 - 20u00