Sofie Dumont stelt haar boek 'Iedereen kan bakken' voor in Gent


Op donderdag 5 december waren we te gast in Foodphoto te Gent. De reden daarvan was de originele boekvoorstelling van  'Iedereen kan bakken', het allernieuwste boek van Sofie Dumont, dé bak-queen van Vlaanderen en omstreken.

 

 

Voor Sofie is koken het allerbelangrijkste. Naast haar televisiewerk, geeft ze ook workshops en heeft van 21 november tot 22 december een pop-up restaurant geopend in een gerestaureerde hoeve in het hartje van het Pajottenland.  

 

Sofie stelde haar nieuwste boek voor op een originele manier: met een workshop. Sofie bewijst ons dat je met weinig tijd en moeite iets geweldigs uit de oven kan toveren. Samen met haar maakten we een supersimpele perentaart. Enkel bloem, boter, een snufje zout, 2 eetlepels water en een peer heb je hiervoor nodig. Met dit recept, dat ook in haar boek staat, toonde ze ons dat iedereen kan bakken en dat het helemaal niet moeilijk is.

Sofie is heel tevreden met haar nieuwste boek. “Ik vond het supertof, het heel hard gewerkt en ben fier op het resultaat. Het is een heel persoonlijk boek geworden”, aldus Sofie.

In 'Iedereen kan bakken' heeft Sofie haar 40 favoriete recepten gebundeld, waarmee zij graag uitpakt.

 

'Iedereen kan bakken' is een bakboek waar aan alles gedacht is en voor iedereen geschikt is, zelfs voor leken die nog nooit een taart gemaakt hebben. Sofie begeleidt je vanaf de ingrediënten, deegsoorten, keukentermen en het basisgerei tot en met devijf gouden regels die tot succes leiden. Het boek staat boordevol tips, zodat welk je recept je ook probeert, het altijd lukt.

 

Wedden dat je succes hebt met je zelfgebakken bosbessenmuffins, cheese cake, eierkoeken, makarons met frambozen en rijsttaart.....

In de volksmond staat bakken gelijk aan veel calorieën. Maar Sofie bewijst het tegendeel. “Volgend jaar word ik 40 en daardoor hecht ik veel belang aan mijn gezondheid. In mijn boek staan recepten van glutenvrij gebak en taarten op basis van sojamelk, waardoor het lichter is. Ook werkt ik regelmatig met suikervervangers zoals honing, agavesiroop en ahornsiroop,” aldus Sofie.

 

Met dit boek maak je van simpele gerechten zoals suikertaart tot wow gerechten zoals een kerststronk met sinaasappel en mandarijntjes of een verjaardagstaart.

 

Nog een gouden tip van Sofie : lees elk recept altijd 2 keer voor je eraan begint. Zo begrijp je op voorhand goed wat er bedoeld wordt.

 

ISBN: 9789089314024 - Hardcover - 176 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Klik hier voor meer info


Fotospecial: Iedereen kan bakken - Sofie Dumont