Striprecensie: Jommeke 277 - De babbelpil ~ De Bling Bling Editie


Gravin Elodie wordt 60 jaar en nodigt al haar vrienden uit. Elodie is dolgelukkig en krijgt op haar feest veel cadeau’s. Ze krijgt van Odilon zelfs een prachtige diamant.

 

Iedereen is in opperste feeststemming, behalve Tobias, de hond van Odilon. Hij is treurig omdat hij te weinig aandacht krijgt. De graaf probeert zijn trouwe viervoeter te begrijpen, maar spreekt de hondentaal niet…

 

Tijd voor professor Gobelijn om daar iets aan te doen, vinden Jommeke en zijn vrienden. De professor heeft voor alles een oplossing en dit mag dan ook geen probleem zijn voor hem.

 

Professor Gobelijn gaat aan het werk en vindt de babbelpil uit. Door een pil te nemen kunnen dieren en mensen 24 uur met elkaar praten. Een unieke uitvindig van de professor vindt Jommeke, iedereen in Zonnedorp kan vanaf nu met de dieren praten.

 

Anatool, de eeuwige slechterik, komt meer te weten over de nieuwe uitvinding. Zo een babbelpil kan hij wel gebruiken om zijn ekster de opdracht te geven juwelen te stelen bij rijke mensen. Hij steelt een hele lading pillen bij Gobelijn en leidt zijn ekster op tot een uitstekende dief.

 

Maar wat niemand kon vermoeden is dat de babbelpil nevenwerkingen heeft, de mensen hun uiterlijk verandert in hun huisdier!  Jommeke probeert Zonnedorp te redden, maar kan zelfs niet op professor Gobelijn rekenen om deze scheve situatie recht te zetten…

 

‘De babbelpil’ is de titel van het 277e stripverhaal van Jommeke, getekend door Studio Jef Nys. Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Jommeke verscheen het album in een Bling Bling Editie met een zilver glanzende cover. In dit uniek jubileumalbum vinden we een hele boel figuren terug die ooit in de stripreeks verschenen .

 

‘De babbelpil’  is een prachtig stripverhaal dat de verjaardag van Vlaanderens bekendste stripfiguur met het strooien dakje op gepaste wijze viert.

 

ISBN: 9789462103139 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,50 - Uitgeverij: Ballon Comics