Axl Peleman brengt opnieuw twintig vergeten liedjes uit met 'Volksliekes 2'

---------kleine tentoonstelling rond volksliekes in het MAS----------


Onder massale persbelangstelling stelde op donderdag 25 april zanger Axl Peleman zijn nieuwste boek én cd ‘Volksliekes 2’ voor in het MAS te Antwerpen.

 

Naast burgemeester Bart De Wever waren ook Carl Depauw, directeur van het MAS, Bob Van Staeyen van De Strangers, muzikant Ron Reuman, kunstenaar Anne-Mie Van Kerkhoven en Godelieve Muys aanwezig.


Begin 2011 verzamelde Axl Peleman 20 bijna vergeten Antwerpse volksliedjes in een boek met CD, het album dat velen van nu en toen weer liet zingen. Het was de toen 83-jarige Godelieve Muys uit Borgerhout die Axl een brief schreef. Zij vond dat er vele typische liedjes uit haar jeugd dreigden verloren te gaan. Godelieve vroeg aan Axl of hij die liedjes opnieuw wou opnemen.


En met succes, want een kleine twee jaar later is er de opvolger: 'Volksliekes 2', met liedjes over liefde en leed, over tijd en horloges, leurders en vodden, over Napoleon en Antoinette, over spoken en honden en over de gardeville en pensen.


Voor deze opname kon Axl rekenen op een paar mooie bijdragen van Stef Kamil Carlens, Jan Decleir, Laïs, Bob van De Strangers, Bjorn Eriksson, Slongs Dievanongs en Godelieve Muys.


Deze keer werd er niet samengewerkt met één bron, maar kon Axl putten uit ieders collectieve geheugen via de luistersessies in het MAS.


Gelijktijdig met de release van boek met cd wordt Axl curator van de tentoonstelling VOLKSLIEKES in het MAS (gratis te bezoeken van 25 april tot half september).


ISBN: 978 90 9137 647 4 - 96 blz. - Gedrukt in quadrichromie - Cover op bierviltkarton met bijbehorende cd - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Kannibaal

Klik hier voor meer info

 

KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN