Recensie: Waar Sprookjes Vandaan Komen: Sneeuwwitje


In de reeks ‘Waar Sprookjes Vandaan Komen’ zijn er drie titels verschenen. Naast ‘Blauwbaard’ en ‘Pinokkio’ is er het verhaal rond Sneeuwwitje uitgebracht.

 

De reeks brengt de verhalen achter de sprookjes en zo komen we in dit stripalbum meer te weten over Sneeuwwitje, nog lang voor Er was eens...

 

De gebroeders Wilhelm en Jacob Grimm lezen het boek ‘De Witte Otilie en de Nibelungen’. Het is een spannend boek over een klein meisje dat haar moeder verloren heeft en samenwoont met haar vader, de graaf Frederik Von Stein.

 

Otilie vertrekt met haar vader naar haar grootmoeder. Ze beleeft er een heerlijke tijd en krijgt zelfs een paard cadeau van haar oma. Frederik leert er de mooie Ottavia kennen en is stapelverliefd op haar.

 

Maar Ottavia is niet wie ze lijkt te zijn. Ze is in werkelijkheid een gemene hoer die alleen op het geld van Frederik uit is. Otilie voelt dat de vrouw niet deugd, maar zoals zo vaak maakt liefde blind.

 

Frederik moet zijn verliefdheid bekopen met zijn leven. Gelukkig kan Otilie rekenen op de steun van de dwergen en de beer Fafnir…

 

De gebroeders Grimm zijn zo onder de indruk van dit boek dat ze het aanpassen, herschrijven en uitbrengen onder de naam ‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’, het wereldberoemde sprookje.

 

‘Sneeuwwitje’ uit de reeks ‘Waar Sprookjes Vandaan Komen’ is een spannend verhaal vol met vriendschap en liefde maar ook met gruwel, geweld en erotiek. Het geeft ons een totaal andere kijk op het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm.

 

Een schitterend verhaal van Philippe Bonifay die de ruwe werkelijkheid niet schuwt. Hij kon rekenen op Fabrice Maddour, die de prachtige tekeningen voor dit stripverhaal maakte.

Wil je eens een harde en pikante versie van Sneeuwwitje lezen, moet je zeker dit album aanschaffen!

 

ISBN: 9789491684296 - Hardcover - 72 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Glénat, distributie door Ballon Media