Winnaar Aspe Award debuteert met ijzersterke thriller


Pieter Aspe en Koen Strobbe
Pieter Aspe en Koen Strobbe

Koen Strobbe, een van de drie eindlaureaten van de Aspe Award 2015, debuteert eind mei met de thriller ‘Kruis en Munt’.

 

Strobbe eindigde tweede in de Aspe Award en mocht vorig jaar op de Boekenbeurs de volledige oeuvre van Pieter Aspe in ontvangst nemen.

 

Koen Strobbe uit Uzès (Frankrijk) is een wijnbouwer. Hij heeft twee passies: woorden en wijn. Hij verbouwt wijn in Zuid-Frankrijk en schrijft er.

 

Het verhaal

De jonge sterrenchef Isabel arriveert in de idyllische Provence, klaar voor een nieuw leven met haar vriend Bas. Wanneer hij niet opdaagt in het station, rijdt Isabel naar het hotel waar hij al een week verblijft. Diezelfde avond vindt ze een milt in haar bed. Bas lijkt spoorloos verdwenen.

Met de hulp van wijnbouwer en oud-gendarme David begint Isabel te graven in het verleden van haar vriend in de hoop hem te vinden.

 

Terwijl almaar meer verborgen facetten van Bas aan de oppervlakte komen en Isabels wereld instort, groeien zij en David naar elkaar toe. Wanneer ze verwikkeld raken in een gevaarlijk web van pooiers, ex-legionairs en orgaanhandelaars is vluchten niet langer mogelijk. Kunnen ze een list bedenken om zich te redden?

‘Kruis en Munt’ is de ideale summerread: een thriller die de lezer slapeloze nachten bezorgt en tegelijk laat dagdromen van vakantie in het zuiden....

Wat vindt Pieter Aspe van Kruis en Munt?

'Koen Strobbe is onmiskenbaar een talent. Een goed kort verhaal schrijven is één ding, een volwaardige thriller schrijven is een andere zaak. Met ‘Kruis en Munt’ bewijst hij dat zijn tweede plaats in de Aspe Award 2015 geen toevalstreffer was.En die tweede plaats? Natalia werd toch ook tweede in Idool?

 

Spannend en heel toegankelijk met een exotisch tintje en geloofwaardige plot, Koen Strobbes debuut heeft het allemaal. Wie deze zomer een nieuwe  misdaadauteur wil ontdekken, leest ‘Kruis en munt’.”

 

‘Kruis en Munt’ is verkrijgbaar in de boekhandel vanaf 25 mei.

ISBN: 9789022332641 - Paperback - Prijs: € 21,99 - Uitgeverij: Manteau/Aspe NV